You are here:

Omul care l-a adus pe Mulţescu în fotbalul turcesc, venit în România pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului antrenor

Omul care l-a adus pe Mulţescu în fotbalul turcesc, venit în România pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului antrenorgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Gheorghe Mulţescu, fostul antrenor şi jucător al celor de la Dinamo, a decedat la vârsta de 72 de ani.

Fostul jucător emblematic al celor de la Dinamo, intrat în inimile suporterilor dinamovişti prin evoluţiile sale ca jucător în anii 80', a încetat din viaţă la 72 de ani. Zeci de personalităţi din fotbal, atât cât şi prieteni şi apropriaţi ai fostului antrenor au venit la Sala de trofee a clubului CS Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Printre oamenii prezenţi la Sala de trofee a CS Dinamo s-a aflat şi Tamer Atalay, om de afaceri şi prieten al lui Gheorghe Mulţescu. Atalay a fost cel care l-a introdus pe Mulţescu în fotbalul turcesc, în anul 1993.

Gheorghe Mulţescu, opt ani ca antrenor în Turcia

Mulţescu o prelua atunci pe Samsunspor, echipă la care a vea să petreacă patru ani de zile, cea mai lungă perioadă petrecută de Mulţescu pe banca unei echipe, ca antrenor.

Relaţia dintre cei doi a rămas trainică odată cu trecerea anilor, în condiţiile în care Atalay şi-a dorit să contribuie la organizarea un meci caritabil între Dinamo şi Samsunspor, cu scopul de a-i oferii banii familiei lui Gheorghe Mulţescu, lucru care nu s-a mai produs.

Experienţele lui Mulţescu în ţara semi-lunei l-a convins să aplice pentru a obţine cetăţenia turcă, fapt care a şi avut loc.

 

Afla mai multe despre: gigi multescusamsunspordinamo 

viewscnt
Articole similare