Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Opinia specialistului: dublă eroare la golul marcat de Poli Iaşi! Ce decizie trebuia să ia Iuliana Demetrescu | EXCLUSIV

Opinia specialistului: dublă eroare la golul marcat de Poli Iaşi! Ce decizie trebuia să ia Iuliana Demetrescu | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Oţelul Galaţi a remizat în compania celor de la Poli Iaşi, scor 1-1, luni seară, într-o partidă din etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat.

Ieşenii au deschis scorul în minutul 9, prin Alin Roman, din lovitură de la 11 metri, în timp ce Juri Cisotti a egalat pentru gălăţeni în minutul 71, din pasa lui Frederic.

În urma acestui rezultat, Oţelul Galaţi a terminat sezonul regulat pe locul 11, cu 34 de puncte, şi a intrat în play-out cu 17 puncte, în timp ce Poli Iaşi a încheiat pe locul 12, cu 33 de puncte, şi va intra în play-out tot cu 17 puncte, însă cu rotunjire.

Penalty controversat transformat de Poli Iaşi

Alin Roman a transformat lovitura de pedeapsă din minutul 9, însă execuţia sa nu a fost deloc una regulamentară.

De asemenea, nici plasamentul colegilor săi de la Iaşi nu a fost unul corect, în momentul executării loviturii de la punctul cu var.

Mai exact, în momentul execuţiei, piciorul stâng al lui Alin Roman alunecă şi se intersectează cu mingea imediat după ce aceasta este şutată de piciorul său drept şi oferă o mică deviere, suficientă cât să-l păcălească pe portarul gălăţenilor, Pap.

Aşadar, mingea este atinsă de două ori, din lovitura de la 11 metri, înainte să ajungă în poartă. Centralul Iuliana Demetrescu nu a observat faza, însă nici cei din camera VAR nu i-au sugerat să intervină, aşa că faza a curs.

Prezent în studio, specialistul Orange Sport în probleme de arbitraj, Constantin Zotta, fost arbitru FIFA, consideră că golul trebuia anulat.

Mingea este lovită cu piciorul drept. Odată ce este lovită, este intrată în joc. După care loveşte piciorul stâng al aceluiaşi jucător, ceea ce înseamnă că jocul trebuia reluat cu o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei din apărare”, a afirmat Zotta.

Apoi, dincolo de eroarea involuntară de la executare, în momentul în care Roman şuta în minge, unul dintre colegii săi era deja în careul gălăţenilor, iar şutul ar fi trebuit repetat.

  • Bineînţeles, dacă Iuliana Demetrescu ar fi observat eroarea lui Alin Roman, faza ar fi trebuit întoarsă, iar gestul jucătorului de la Poli Iaşi intrat în careu nu mai avea nicio relevanţă.

Se repetă doar în condiţiile în care golul este validat. Dacă opreşti jocul, îl opreşti înainte de gol. Pentru că prima infracţiune este că atinge cu piciorul stâng.

Dacă mingea trecea pe lângă poartă, şutul nu se mai repeta. Cum arbitrii din teren nu văd că mingea este atinsă şi cu piciorul stâng, lovitura de la 11 metri trebuia repetată ”, a completat Constantin Zotta.

VIDEO: Faza penalty-ului lui Roman

Afla mai multe despre: demetrescuzottaromanotelul - poli iasi 

viewscnt
Articole similare