Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oţelul a bifat primele transferuri de Superligă: un atacant român născut în Argentina şi un fost internaţional de tineret

Oţelul a bifat primele transferuri de Superligă: un atacant român născut în Argentina şi un fost internaţional de tineret

Fotbal

Comentarii

Oţelul Galaţi a bifat primele două transferuri ale sezonului, în tentativa de a-şi forma un lot competitiv pentru viitoarea ediţie a Superligii.

Conform informaţiilor oferite de viaţa-liberă.ro, Oţelul Galaţi a realizat primele două mutări, iar alţi doi fotbalişti (un fundaş central şi un atacant) s-ar putea alătura lotului lui Dorinel Munteanu

Oţelul s-a înţeles cu Stoian şi Pop

Primul jucător este Relu Stoian, un portar care a evoluat la Gloria Buzău în ultimul sezon. A fost titular, însă, treptat, Adrian Mihalcea şi-a schimbat opţiunea şi a devenit rezerva lui Denis Rusu.

Ajuns la 27 de ani, Relu Stoian vine să-i facă concurenţă lui Cosmin Dur-Bozoancă, titularul din acest al sezon al Oţelului. Acesta s-a accidentat în finalul stagiunii, iar Stoian ar trebui să-l înlocuiască până acesta se va recupera.

În cariera sa, Relu Stoian a evoluat pentru Honved Budapesta, ACS Berceni, Juventus Bucureşti, OSK Sepsi, iar din 2019 era la Buzău.

  • Relu Stoian a fost internaţional de juniori şi tineret al României.
  • 225.000 de euro este cota de piaţă a lui Relu Stoican, conform transfermarkt.de.

Al doilea jucător este Alexandru Pop, un atacant de 23 de ani, care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Unirii Dej în actualul sezon: a marcat nouă goluri şi a oferit trei pase de gol.

Alexandru s-a născut la Buenos Aires, în Argentina, dar şi-a făcut junioratul la U Cluj. În 2019, Pop a ajuns la Academia lui ”Gică Hagi”, însă nu a reuşit să facă pasul spre prima echipă.

În ultimele două sezoane, Alexandru Pop a fost împrumutat de Farul la Unirea Dej, iar în acest sezon va juca în Superligă, la Oţelul Galaţi.

Statisticile lui Pop, la Unirea Dej:

  • 2021/2022: 24 de meciuri, 6 goluri şi 3 pase decisive
  • 2022/2023: 29 de meciuri, 9 goluri şi 3 pase decisive.

Oţelul Galaţi se reuneşte luni, 5 iunie, sub comanda lui Dorinel Munteanu. Vor rămâne o săptămână în pregătire acasă, apoi vor efectua două cantonamente: primul montan, în România, iar cel de-al doilea în Slovenia sau Austria.

Afla mai multe despre: relu stoianalexandru popdorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare