Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OUT din Superligă! Fotbalistul crescut la FCSB, Barca şi Real Madrid va juca într-un campionat obscur al Europei

OUT din Superligă! Fotbalistul crescut la FCSB, Barca şi Real Madrid va juca într-un campionat obscur al Europeigalerie foto

Fotbal

Comentarii

În urmă cu mai bine de 10 ani, Real Madrid reuşea să ”fure” rivalei Barcelona un puşti român, care se anunţa o mare speranţă a fotbalului nostru.

Este vorba despre David Vraciu, un puşti blondin, foarte talentat, care reuşea cu uşurinţă să găsească drumul către porţile adverse, chiar şi din poziţia de mijlocaş.

David Vraciu a evoluat la cele mai puternice academii din România şi Spania

David Vraciu a început fotbalul la 5 ani, la FCSB. În 2009, a mers să lucreze la Academia ”Gheorghe Hagi”, proaspăt înfiinţată, însă nu avea să rămână decât câteva luni.

Mirajul unui transfer la Barcelona era prea atractiv. A ajuns la ”La Masia”, unde avea să joace în perioada un singur an, în sezonul 2009-2010. 

Evoluţiile sale foarte bune l-au propulsat în atenţia rivalilor de la Real Madrid, care, după mai multe partide de verificare, au decis că fotbalistul român trebuie neapărat legitimat.

  • La Real, David era coleg cu băiatul cel mic al lui Zinedine Zidane, Theo Zidane, cel care în acest moment evoluează la Castilla, echipa secundă a clubului madrilen.

Au fost şase ani în care David Vraciu s-a descurcat foarte bine, cu zeci de meciuri şi de goluri, însă în 2016 a simţit din nou nevoia unei schimbări.

La 14 ani, David Vraciu alegea să meargă la un alt colos din Spania, Valencia, unde avea să evolueze tot la grupele de juniori.

În 2018, la 16 ani, mijlocaşul român îşi încerca norocul la Almeria, în tentativa de a simţi pe propria piele, cât mai repede, nivelul confruntărilor de la profesionişti. 

A evoluat pentru Almeria U19 şi Almeria B, însă fără a primi vreo şansă să joace la prima echipă a celor de la Almeria.

Vraciu a plecat de la Petrolul şi va juca în Georgia

Aşa a ajuns fostul puşti-minune al fotbalului românesc, în toamna lui 2023, la 21 de ani, să semneze cu Petrolul Ploieşti, în Superligă. Avea şansa de a-şi demonstra calităţile la el acasă, însă nu a profitat.

A bifat doar 9 minute într-un meci din Cupa României. În rest, doar rezervă neutilizată la trei meciuri de campionat, pe care Petrolul nu le-a câştigat.

Văzând că nici la Ploieşti nu primeşte şanse suficient, David Vraciu şi-a reziliat contractul şi, în urmă cu mai bine de o săptămână, a semnat cu o formaţie obscură din Georgia, Kolkheti Poti, proaspăt promovată în prima ligă.

  • David Vraciu a redevenit coleg cu Giorgi Abuashvili, plecat şi el de la Petrolul în această iarnă.

Aşadar, ajuns la 21 de ani şi 9 luni, David Vraciu, fost juniori la FCSB, Hagi, Barcelona, Real Madrid şI Valencia, încearcă să-şi facă un nume la profesionişti, fie şi în campionatul din Georgia.

  • 25.000 de euro este cota de piaţă a lui David Vraciu, conform transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: david vraciureal madridbarcelonahagifcsb,  

viewscnt
Articole similare