Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ovidiu Burcă îl cheamă pe Mircea Lucescu la Dinamo: ”Ar fi foarte bine să îl avem alături. Are o experienţă senzaţională”

Ovidiu Burcă îl cheamă pe Mircea Lucescu la Dinamo: ”Ar fi foarte bine să îl avem alături. Are o experienţă senzaţională”
Comentarii

Actualul antrenor al lui Dinamo, Ovidiu Burcă (43 de ani), a vorbit despre o posibilă colaborare la clubul bucureştean cu Mircea Lucescu (78 de ani).

Mircea Lucescu a decis să pună carierei sale în fotbal. Antrenorul român şi-a anunţat retragerea după meciul pierdut de Dinamo Kiev în faţa rivalei Şahtior Doneţk, scor 0-1.

Decizia antrenorului român a fost confirmată ulterior şi de clubul kievean, care a postat pe reţelele de socializare faptul că ”Il Luce” nu va mai continua la cârma echipei cu care mai avea contract până în vara anului viitor.

Ajuns la 78 de ani, Mircea Lucescu speră acum să se bucure aşa cum se cuvine de o bătrâneţe liniştită, după o viaţa şi o carieră dedicate exclusiv fotbalului.

Dar Ovidiu Burcă îl aşteaptă cu braţele deschise la Dinamo, antrenorul ”câinilor” arătându-se încântat de o astfel de posibilă colaborare.

Ovidiu Burcă: ”Am discutat în trecut cu el”

”Pentru Dinamo o venire a lui Mircea Lucescu ar fi importantă, e un om care are o experienţă senzaţională, am discutat în trecut cu el, ar fi foarte bine să îl avem alături”, a declarat Ovidiu Burcă, potrivit Prima Sport, după FC Bihor - Dinamo 1-1.

Mircea Lucescu a preluat Dinamo Kiev în iunie 2020, iar până acum a strâns 118 meciuri pe banca echipei. De asemenea, a fost al doilea cel mai lung ”mandat” din cariera sa de tehnician, după cel de la Şahtior.

Cariera lui Mircea Lucescu la Dinamo

Mircea Lucescu a evoluat în cea mai mare parte a timpului ca jucător la Dinamo (1963-1965 şi 1967-1977), acolo unde a obţinut şi cele mai mari succese: cinci titluri de campion al României (1965, 1971, 1972, 1975, 1977) şi o Cupă a României (1968).

Dar nici cariera de antrenor la clubul din Ştefan cel Mare nu a fost mai prejos. 

A pregătit-o pe Dinamo în perioada 1985-1990 şi a câştigat un titlu naţional (1990) şi două Cupe ale României (1986 şi 1990), obţinând şi o calificare în semifinalele Cupei Cupelor (1990).

Anunţul făcut de Mircea Lucescu la retragerea din fotbal

”Aşa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Şahtior. Va mulţumesc tuturor.

Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină – o carieră fotbalistică, dragoste şi viaţă. Totul are un început şi un sfârşit”, a afirmat Lucescu pentru jurnaliştii din Ucraina.

Afla mai multe despre: dinamomircea lucescuovidiu burca 

viewscnt
Articole similare