adplus-dvertising
You are here:

Pablo Cortacero a ieşit la suprafaţă. Decizie de ultimă oră luată de acţionarul majoritar al lui Dinamo

Pablo Cortacero a ieşit la suprafaţă. Decizie de ultimă oră luată de acţionarul majoritar al lui Dinamo
Comentarii

Pablo Cortacero a ieşit din nou la suprafaţă după ce în ultimele luni nu s-a mai ştiut nimic despre el. Omul de afaceri spaniol l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo.

Pablo Cortacero a ajuns patron la Dinamo în vara anului trecut, însă, odată cu apariţia problemelor financiare, omul de afaceri spaniol a devenit tot mai puţin vizibil.

Acum, odată cu insolvenţa lui Dinamo, Cortacero a ieşit din nou la suprafaţă şi l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului din Ştefan cel Mare.

Cortacero a ieşit la suprafaţă. Ce i-a cerut administratorului judiciar

Pablo Cortacero a făcut promisiuni entuziasmante în momentul în care a devenit acţionar majoritar la Dinamo. Omul de afaceri spaniol a anunţat buget de 10 milioane de euro şi a promis că echipa va redeveni o forţă a fotbalului românesc.

Sentimentul de investiţii serioase a fost amplificat de o campania spectaculoasă făcută în vara trecută de Dinamo, pe salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului din România.

Timpul a arătat însă că promisiunile lui Pablo Cortacero au fost simple vorbe, fără niciun fel de acoperire în conturile clubului. Acţionarul majoritar al clubului a investit doar 550.000 de euro.

Dinamo n-a mai putut susţine astfel salariile uriaşe pe care şi-a luat angajamentul să le plătească şi a ajuns astfel într-o situaţie financiară sub orice critică.

Clubul a fost ţinut pe linia de plutire de intervenţia suporterilor, care, prin programul DDB, au reuşit să strângă bani pentru a asigura supravieţuirea. În tot acest timp, Pablo Cortacero a apărut din ce în ce mai rar.

Însă acum a ieşit din nou la suprafaţă. Potrivit Playsport.ro, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners SPRL, a fost contactat de mai multe ori de omul de afaceri spaniol.

Acesta a cerut explicaţii pentru modul în care Dinamo a fost băgată în insolvenţă, deşi n-a fost cerut acceptul firmei Lotus Perfect, care este acţionarul majoritar al clubului.

Pablo Cortacero i-a cerut lui Răzvan Zăvăleanu să aibă o întâlnire cu avocaţii săi, dar administratorul judiciar al lui Dinamo i-a transmis că preferă ca discuţiile să se poarte doar pe mail:

”Domnul Cortacero mi-a solicitat să stau de vorba cu avocatul dânsului, i-am transmis răspunsul, însă, până acum, nu a mai spus nimic. Nu e prima oară când sunt abordat de cineva din partea sa, au mai fost unele contacte din partea unor avocaţi din Spania.

Eu, personal, nu prea vreau discuţii de-astea prieteneşti, de pahar, prefer să ne putem auzim oficial, printr-o corespondenţă care să constituie un mijloc de probă pentru ambele părţi.

Din acest punct de vedere, mai ales ţinând cont de conjunctură, lucrurile trebuie să se desfăşoare transparent. În insolvenţă e mai puţin important cine e proprietar, acţionar majoritar, e mai important cine vine cu banii”, a completat Răzvan Zăvăleanu pentru PlaySport.ro.

Dinamo a intrat în insolvenţă la cererea Asociaţiei Peluza Cătălin Hîldan, care este acţionar minoritar, cu 20% din acţiuni.

viewscnt
Articole similare