Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Pentru asta suntem noi criticaţi de cinci ani”. Dan Petrescu, mândru că CFR Cluj are cel mai de succes stil de joc de la Campionatul Mondial: ”De asta s-a calificat Argentina!”

”Pentru asta suntem noi criticaţi de cinci ani”. Dan Petrescu, mândru că CFR Cluj are cel mai de succes stil de joc de la Campionatul Mondial: ”De asta s-a calificat Argentina!”

CFR Cluj

Comentarii

Antrenorul campioanei României, CFR Cluj, Dan Petrescu (54 de ani), a vorbit despre Campionatul Mondial ce este pe final, în aceste zile, în Qatar. Tehnicianul s-a arătat mândru că echipa sa se bazează pe cel mai de succes stil de la turneul final din Golf.

Cupa Mondială 2022 este pe final. Argentina s-a calificat în finală, după ce a trecut facil de Croaţia (3-0). În ultimul act, va da peste câştigătoarea din semifinala a doua, dintre Franţa şi Maroc.

La conferinţa de presă dinaintea derby-ului dintre FCSB şi CFR Cluj, din Superligă, Dan Petrescu a comentat şi cele întâmplate în ultimele zile la turneul final din Qatar.

Dan Petrescu, mândru că CFR Cluj se bazează pe cel mai de succes stil de joc de la Campionatul Mondial: ”Pentru asta suntem noi criticaţi de cinci ani”

Antrenorul campioanei României s-a arătat bucuros că cel mai de succes stil de joc la această ediţie de Campionat Mondial este cel defensiv, cel în care echipele se apără şi se bazează în atac pe calitatea individuală excepţională a unor fotbalişti formidabili, cum ar fi Messi la Argentina sau Mbappe la Franţa.

Totodată, Petrescu a subliniat că celebrul tiki-taka a luat final odată cu eliminarea Spaniei în optimile de finală, de Maroc, la penalty-uri.

”Nu poţi să spui că Argentina a dominat, dar a făcut ce trebuie şi a intrat cu 2-0 la pauză în semifinala contra Croaţiei. Din păcate, unii specialişti s-au cam înşelat la Campionatul ăsta. 

Au crezut că tiki-taka e câştigătoare. Am fost şi criticat pe această temă. Ce treabă aveam eu cu Mondialul? Dar s-a vehiculat şi numele meu pe acolo. Ni s-a spus să învăţăm de la Luis Enrique, că el joacă nu ştiu cum, că Portugalia joacă la fel. Şi că uite cum jucăm noi...

S-a spus că fanii doresc un fotbal spectaculos. Eu zic că fanii Spaniei voiau în finală, fanii Portugaliei voiau şi ei în finală. Nu îi interesa pe ei tiki-taka. Vrăjeala asta cu pasele... cel mai important e rezultatul. 

În finală e Argentina! Ei îl au pe Messi şi se apără foarte bine. Dacă cineva înţelege fotbal, Argentina s-a apărat perfect ieri! De asta s-a calificat! Franţa este la fel, se apără bine şi îi au pe Mbappe şi Giroud. 

Maroc e acolo pentru că s-a apărat bine. Pentru asta suntem noi criticaţi de cinci ani, zic toţi că ne baricadăm...”, a declarat Dan Petrescu, înainte de FCSB - CFR.

Afla mai multe despre: cfr clujdan petrescucm 2022 

viewscnt
Articole similare