Peter Rufai, portarul emblematic al selecţionatei Nigeriei şi prinţul unui trib din Idimu (o regiune din Lagos), care a ales să se dedice fotbalului în loc să devină rege, a murit joi, în ţara sa natală, la vârsta de 61 de ani.
Rufai a apărat poarta ''Super Vulturilor'' la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) şi 1998 (Franţa), iar la nivel de club a evoluat în campionatele Belgiei, Olandei, Portugaliei şi Spaniei.
El a fost fiul regelui Rufai din Idimu şi, deşi nu-i plăcea să vorbească despre familia sa, presa i-a evidenţiat rapid originile, dezvăluind că era moştenitorul tronului, chiar dacă nu era cel mai mare dintre cei opt fraţi ai săi, ci succesorul ales.
Moartea tatălui său, în 1998, l-a luat prin surprindere, în timp ce juca pentru echipa spaniolă Deportivo La Coruna. A refuzat să-i succeadă şi a ratat şansa de a urca pe tron.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
''Nu am vrut niciodată să fiu rege. Dacă aş fi acceptat, nu aş fi putut fi fotbalist. Ştiu că aş fi avut o viaţă bună, pentru că ştiam cum trăiau părinţii mei. Dar asta nu era pentru mine. Nu mă făcea fericit. Ceea ce îmi doream era fotbalul'', spunea el într-un interviu acordat ziarului The Irish Times.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
''Am ratat şansa de a fi rege din cauza fotbalului. Mi-am pierdut tatăl cu câteva luni înainte de Cupa Mondială din 1998 din Franţa. Nu am regretat niciodată că am renunţat la acest statut, pentru că îmi respect profund cariera profesională'' , a afirmat goalkeeper-ul într-un alt interviu, publicat în 2018 de ziarul The Sun Nigeria.
Peter Rufai şi-a încheiat perioada la Deportivo, s-a întors în Portugalia pentru a juca la Gil Vicente, agăţând mănuşile în cui în sezonul 1999-2000.
Două decenii şi jumătate mai târziu, omul care ar fi putut domni şi care a refuzat sceptrul pentru o viaţă între buturi, a decedat din cauza unui atac de cord, în timp ce se odihnea în locuinţa sa.
Afla mai multe despre: nigeria