Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Plângere la UEFA după Farul - Sepsi. O asociaţie înfiinţată de UDMR, reacţie dură după incidentele xenofobe: ”Atitudinea FRF este dezamăgitoare”

Plângere la UEFA după Farul - Sepsi. O asociaţie înfiinţată de UDMR, reacţie dură după incidentele xenofobe: ”Atitudinea FRF este dezamăgitoare”

Farul Constanța

Comentarii

O asociaţie care apără drepturile maghiarilor în România a trimis o plângere la UEFA după ce câţiva suporteri ai Farului au fost acuzaţi de manifestări xenofobe la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Scandalul de la meciul Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe (scor 1-0) continuă după ce mai mulţi suporteri ai echipei gazdă ar fi avut manifestări xenofobe.

O asociaţie care apără drepturile maghiarilor din România anunţă că a trimis o plângere la UEFA, în care a reclamat incidentelor xenofobe de la meciul Farul cu Sepsi

O asociaţie de maghiari a depus o plângere trimisă la UEFA după scandările xenofobe de la Farul Sepsi

Asociaţia ”Miko Imre”, care a fost fondată de UDMR, a anunţat că a depus o plângere la UEFA după scandările xenofobe din timpul meciului Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe.

Benko Erika, membră a asociaţiei ”Miko Imre”, acuză Federaţia Română de Fotbal că este prea blândă când vine vorba despre astfel de manifestări pe stadioane. Drept urmare, a făcut o plângere la UEFA.

”În timpul meciului de aseară, de la Constanţa, departamentul juridic al asociaţiei ”Miko Imre” merge la UEFA din cauza comportamentului xenofob.

Apropo, mi se pare foarte dezamăgitor că Federaţia Română de Fotbal caută doar să îmbunătăţească situaţia. Uneori se organizează ateliere în care se cere opiniia organizaţiilor de aplicare a legii privid reducerea xenofobiei în sport, dar, la final, sugestiile noastre găsesc urechi surde.

Ei (n.r. cei de la FRF) pedepsesc cluburile cu sume şi sancţiuni simbolice, o semn clar pentru fanii din linia grea anti-ungaritate că nu există consecinţe grave asupra tribunelor.

Cred că va fi posibil să avansăm în acest domeniu când va fi posibilă interzicerea fanilor care au un comportament xenofob şi cluburile nu vor fi afectate doar de sancţiuni simbolice”, se arată în mesajul postat de Benko Erika, pe contul ei de Facebook.

Asociaţia ”Miko Imre” a vrut să trimită la UEFA şi o plângere contra Stelei, unde suporterii ar fi avut, de asemenea, scandări xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda. Însă, deoarece Steaua este în Liga 2, membrii asociaţiei nu au putut să facă acest lucru.

Suporterii Farului, acuzaţi de xenofobie la meciul cu Sepsi

Roland Niczuly, portar la Sepsi, s-a plâns că mai mulţi suporteri ai Farului au avut în timpul meciului scandări xenofobe, dar şi un comportament violent:

”Au fost scandări xenofobe, m-am dus după o minge care era a noastră, trebuia să degajez din şase metri, au sărit zece suporteri de la Farul şi m-au scuipat toţi”, a spus Roland Niczuly.

Pe de altă parte, Gică Hagi susţine că nu a auzit scandările xenofobe, ci doar când s-a strigat ”România, România”:

”E interzis să spui România? Eu aşa am auzit! Au zis ”România”, deci scuzaţi-mă. Tot ce e altceva, dacă există, nu e frumos şi nu e bine. Eu am auzit România, altceva nu ştiu, daca s-a scandat altceva, nu e normal şi nu e bine”, a spus Gică Hagi.

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare