Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planul formulat de Cornel Dinu şi Nicolae Badea care ar fi putut duce la salvarea lui Dinamo: ”Sunt tentaţii de prăpastie” | EXCLUSIV

Planul formulat de Cornel Dinu şi Nicolae Badea care ar fi putut duce la salvarea lui Dinamo: ”Sunt tentaţii de prăpastie” | EXCLUSIV
Comentarii

În urmă cu aproape 20 de ani, Cornel Dinu şi Nicolae Badea formulaseră un plan care ar fi putut preveni-o pe Dinamo din a ajunge în situaţia în care se află acum.

Ani de management financiar deficitar au adus-o pe Dinamo în situaţia în care se află acu, în pragul retrogradării.

Începutul sfârşitului a avut loc acum aproximativ 10 ani, urmat de erele Negoiţă şi Cortacero, care au adus cu adevărat clubul aproape de dezastru.

Totuşi, situaţia ar fi putut fi foarte diferită pentru Dinamo, a dezvăluit Cornel Dinu, dacă planul său şi al lui Nicolae Badea ar fi fost pus în practică în 2003.

Cei doi propusesră ca Dinamo să fie listată pe piaţa de acţiuni, însă cei din Consiliul Administrativ al clubului nu au fost de acord.

Dinu a dezvăluit că planul nu a fost pus în aplicare din pricina unor ”presiuni”, în faţa cărora până şi Nicolae Badea a cedat.

Planul formulat de Cornel Dinu şi Nicolae Badea care ar fi putut duce la salvarea lui Dinamo

Din toate puncteld de vedere, ce se întâmplă la Dinamo are o explicaţie în timp. Lucrurile au fost gândite greşit începând cu anul 2003, apoi sunt mici ridicări, dar mai mult sunt tentaţii de prăpastie.

Eu cu Nicolae Badea, în 2003, am vrut să facem o societate pe acţiuni, o evaluare a valorii de piaţă, cu palmares, siglă, şi să fie emise acţiuni pe piaţă.

Au fost presiuni la care şi Nicolae Badea a cedat şi, în loc de emiterea de acţiuni, cu un expert care a prezentat în CA, s-a optat pentru varianta cu acţionari, opt, nouă acţionari.

Era greu ca fiecare să aibă aceeaşi startegie, discrepanţe cu aducere de jucători. Apoi a urmat prima insolvenţă, din 2011. A urmat toboganul de după 2003.

Au luat şi titluri, şi campionate la rând. Apar cele două insolvenţe, iar acum e greu de explicat cum se poate face o echipă şi de unde poţi aduce jucători, când există o situaţie financiară precară.

A doua problemă, apărută după 2003, 2004... deciziile de plecare, munca pur tehnică a celor îndreptăţiţi să ia decizii.

Probabil după zvonuri, fără competenţă”, a declarat Cornel Dinu, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cornel dinu 

viewscnt
Articole similare