Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planuri măreţe ale celor de la FRF! O nouă competiţie are să fie înfiinţată în România: ”Câteva precizări importante”

Planuri măreţe ale celor de la FRF! O nouă competiţie are să fie înfiinţată în România: ”Câteva precizări importante”

FRF

Comentarii

În cadrul unei conferinţe de presă, Răzvaan Burleanu a dezvăluit că FRF este aproape de înfiinţarea unei noi competiţii.

În ultimii ani, echipele din Liga 1 şi Liga 2 au fost obligate să folosească fotbalişti tineri în primul 11, conform regulilor FRF şi LPF.

Decizia celor două corpuri conducătoare din România nu a fost primită bine de cluburile din Liga 1, iar mai toate echipele foloseau ”portiţe” pentru a nu asculta regulamentul.

De la doi jucători pe care trebuiau să îi aibă aechipele din Liga 1 în primul 11 în ultimul sezon, dintre care unul pe tot parcursul meciului, doar unul este necesar acum.

Regula U21 nu a ajutat semnificativ dezvoltarea tinerilor, astfel că FRF a venit acum cu un alt plan ”măreţ” pentru juniorii din România.

În cadrul unei conferinţe de presă, Răzvan Burleanu a anunţat înfiinţarea Ligii de Tineret, pe acelaşi model din Premier League sau Serie A, care să ia locul Ligii Elitelor.

Noua competiţie trebuie doar să treacă votul din Comitetul Executiv, urmând din vară să debuteze. Burleanu a explicat exact ce jucători vor fi eligibili şi care este scopul noii competiţii.

Planuri măreţe ale lui Răzvan Burleanu

"A avut loc o informare a membrilor Comitetului Executiv. Pentru următoarea şedinţă din martie, vom trece la o procedură de vot pentru înfiinţarea Ligii de Tineret din vară.

Reprezintă o oportunitate suplimentară de afirmare a tuturor jucătorilor tineri români, dar şi o conectare mai bună la piaţa internaţională de transferuri.

Liga de Tineret îşi propune optimizarea potenţialului tinerilor jucători. Astfel, ne interesează ca cele mai bune academii să joace împotriva celor mai bune academii.

La nivel naţional, Liga 2 şi Liga 3, regăsim tot mai mulţi jucători tineri. De exemplu, România U19 selecţionează doar de la echipe de seniori.

Liga de Tineret va reprezenta un punct important în cariera unui jucător. Câteva caracteristici importante: Liga de Tineret va înlocui Liga Elitelor, iar câştigătoarea acestei competiţii va reprezenta România în Youth League.

În această nouă competiţie vor urma să evolueze cu precădere jucători U18, dar totodată vom oferi posibilitatea echipelor să folosească maxim trei jucători U21.

Vom optimiza şi traiectoria spre performanţă către jucătorii U18. În plus, vor putea evolua tinerii jucători care nu prind lotul formaţiilor din Liga 1 sau Liga 2, sau care revin după accidentări", a declarat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: răzvan burleanu 

viewscnt
Articole similare