You are here:

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a ratat podiumul şi în finala de 100 m liber: "Când am atins peretele, mi-a venit acest gând"

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a ratat podiumul şi în finala de 100 m liber: "Când am atins peretele, mi-a venit acest gând"

David Popovici

Comentarii

Deţinătorul recordului mondial, David Popovici s-a clasat pe locul şase în finala probei de 100 m liber, unde era campion entitre, în cadrul Campionatelor Mondiale 2023 de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

“Imediat ce am atins peretele la 200 de metri, mi-a trecut prin cap acest gând: <<Trebuie să mă antrenez mai bine>>. Trebuie să mă antrenez mai mult şi, cel mai important, trebuie să fiu mai consecvent, pentru că, acesta este liantul care uneşte totul.

Din fericire pentru mine, ceea ce nu a mers perfect aici se poate antrena, aşa că atâta timp cât am grijă de pregătirea mea, să fiu mai consecvent decât am fost anul acesta, care a avut multe suişuri şi coborâşuri, voi fi bine", a spus Popovici, potrivit olympics.com.

Popovici, 18 ani, a luat startul de pe culoarul doi şi după prima lungime de bazin a întors al treilea, dar pe ultimii 50 de metri nu a reuşit să accelereze şi în final s-a clasat doar al şaselea (47sec83/100). Popovici a pierdut la Fukuoka ambele titluri mondiale cucerite cu un an înainte la Budapesta (100 şi 200 m liber). El deţine recordul mondial la 100 m liber cu 46sec86/100, timp stabilit cu un an în urmă la CE de la Roma.

Medalia de aur a fost cucerită de australianul Kyle Chalmers (47sec15/100), americanul Jack Alexy a obţinut argintul (47sec31/100), iar bronzul a intrat în posesia francezului Maxime Grousset (47sec42/100), vicecampionul mondial de la Budapesta. Chalmers, 25 ani, a cucerit primul său titlu mondial la 100 m liber, după un argint în 2019. Australianul este vicecampion olimpic entitre în această probă, în care are şi un titlu olimpic în 2016.

România încheie Mondialele de nataţie cu două medalii, una de aur şi una de argint, ambele cucerite joi de Constantin Popovici, respectiv Cătălin Petru Preda, primii doi clasaţi în proba de sărituri în apă de la mare înălţime (27 m).

Afla mai multe despre: david popoviciinotnatatiecampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare