Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele concluzii după eşecul usturător din debutul României la Campionatul European de handbal masculin

Primele concluzii după eşecul usturător din debutul României la Campionatul European de handbal masculin

Handbal

Comentarii

Naţionala României de handbal masculin a pierdut primul meci la Campionatul European, scor 31-24 cu selecţionata Austriei.

România face parte din grupa B, o grupă completată de Austria, Croaţia şi Spania. Echipa antrenată de spaniolul Xavi Pascual va încerca să se califice în grupele principale ale competiţiei care se dispută în Germania.

Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în grupele principale ale competiţiei. Ultima calificare a României la un Campionat European a avut loc în 1996, când echipa de atunci se clasa pe locul 9. România este la a treia prezenţă la un Campionat European, prima calificare a venit în 1994, ediţie la care România a terminat pe locul 11.

Vineri seară se va disputa şi a doua confruntare din prima etapă a grupei B, între Spania şi Croaţia. România va disputa următorul meci duminică, în compania Spaniei (ora 19.00), iar al treilea va fi în 16 ianuarie, cu Croaţia (19.00).

Reacţiile jucătorilor României, după înfrângerea cu Austria

Portarul României, Ionuţ Iancu a evidenţiat momentul în care România s-a îndepărtat de posibilitatea unei victorii, în meciul cu Austria. Alţi doi componenţi ai lotului, Daniel Stanciuc şi Adrian Rotaru şi-au oferit şi ei declaraţii la finalul meciului.

"A fost un meci foarte tare, dacă nu primeam acele cartonaşe roşii poate meciul era altfel, dar din păcate ăsta e handbalul. Am greşit şi cu atât de multe ratări este foarte greu să câştigăm un meci.

Credeam şi când aveau patru sau cinci, dar când vin atâtea ratări şi ne prind pe contraatac e foarte greu.

Este o experienţă unica sa fim la un Campionat European după 28 de ani atât de multă lume în tribună, este ceva wow, dar dacă nu câştigi nu poţi să treci mai departe." a declarat Ionuţ Iancu, după meci.

"Este dezamăgitor, scorul nu reflectă ce a fost în teren, diferenţa s-a făcut în a doua repriză. Este frustrant pentru că suntem aproape, nu am simţit că sunt peste noi, am fost 100% din punct de vedere al atitudinii.

Pentru mulţi dintre noi este debutul la o astfel de competiţie, cu siguranţă ne-am fi dorit altceva." a declarat Daniel Stanciuc, după înfrângerea cu Austria.

"Cred că am făcut anumite greşeli la care ne aşteptam într-un fel sau altul dar vom merge înainte şi vom încerca să facem meciuri mai bune în continuare.

Nu cred că este vorba de neîncredere, cred că este vorba de lipsa experienţei internaţionale, avem o echipă foarte tânără.

Cred că în apărarea noastră au fost nişte greşeli pe care nu voiam să le facem dar lipsa de concentrare pe sfârşit de meci ne-a costat." a spus Adrian Rotaru.

 
 

Afla mai multe despre: handbalromaniaaustriacampionatul europeancampionatul european de handbal masculineuro 2024 

viewscnt
Articole similare