Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme pe stadionul Ion Oblemenco! De ce lipseşte VAR-ul la U Craiova 1948 - UTA Arad

Probleme pe stadionul Ion Oblemenco! De ce lipseşte VAR-ul la U Craiova 1948 - UTA Arad

FC U Craiova

Comentarii

Cu doar 20 de minute înaintea debutului duelului FC U Craiova - UTA Arad, din a 22-a etapă a Superligii, organizatorii au anunţat că meciul nu va dispune de VAR. Din cauza unor probleme tehnice, arbitrajul video a funcţionat pe Ion Oblemenco.

”Problema nu este una nouă”. De ce lipseşte VAR-ul la U Craiova 1948 - UTA Arad

Având în vedere situaţia de azi de la FC U Craiova 1948 – UTA Arad, echipa de implementare VAR în România a transmis următoarele precizări:

”Partida din etapa a 22-a a Ligii 1 se dispută fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalaţia electrică.

Cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, nu pot fi conectate la aceeaşi reţea electrică, aşa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcţioneze. În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecţiunea echipamentului, dar şi de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică.

Problema nu este una nouă şi a fost semnalată şi în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situaţia nu s-a modificat.Totodată, precizăm că cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, sunt compatibile şi au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente şi sistemul VAR a funcţionat”, se arată în comunicatul FRF.

Aflate în a doua parte a clasamentului Superligii, lupta dintre FC U Craiova şi UTA Arad se dă pe viaţă şi moarte, în condiţiile în care ambele sperau la play-off, dar se află în zona roşie a clasamentului.

Sursele Orange Sport au dezvăluit că, în ciuda a mai multor eforturi, organizatorii nu au putut face sistemul de arbitraj video să funcţioneze pe Ion Oblemenco.

Afla mai multe despre: var 

viewscnt
Articole similare