Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halucinant! Avem VAR, dar, de fapt, nu avem. Meciul FC U Craiova - UTA Arad nu va beneficia de arbitraj video. Ce s-a întâmplat

Halucinant! Avem VAR, dar, de fapt, nu avem. Meciul FC U Craiova - UTA Arad nu va beneficia de arbitraj video. Ce s-a întâmplat

Superliga

Comentarii

Cu doar 20 de minute înaintea debutului duelului FC U Craiova - UTA Arad, din a 22-a etapă a Superligii, organizatorii au anunţat că meciul nu va dispune de VAR. Din cauza unor probleme tehnice, arbitrajul video nu va funcţiona pe Ion Oblemenco.

VAR-ul a fost adus, într-un final, în Superligă la începutul acestui sezon, dar încă există o multitudine de probleme în fotbalul românesc în legătură cu acesta, chiar şi la luni bune după introducere.

Chiar şi acum, există nenumărate greşeli de arbitraj aproape meci de meci, iar VAR-ul a stârnit la fel de multe controverse ca înainte de a fi introdus în Superligă.

Halucinant! Avem VAR, dar, de fapt, nu avem

Totuşi, este clar că arbitrajul video este o necesitate şi că rezolvă mai multe probleme decât produce, dar se pare că nici măcar VAR-ul nostru ”chinezesc” nu va fi disponibil la FC U Craiova - UTA Arad.

Sursele Orange Sport au dezvăluit că, în ciuda a mai multor eforturi, organizatorii nu au putut face sistemul de arbitraj video să funcţioneze pe Ion Oblemenco.

În aceste condiţii, meciul urmează să se joace fără VAR, context în care orice greşeală de arbitraj va fi taxată dur de oricare dintre părţi după fluierul final.

Ce s-a întâmplat cu sistemul de arbitraj video de pe Ion Oblemenco

Conform surselor noastre, organizatorii au venit pregătiţi să monteze sistemul de arbitraj video, doar că au întâmpinat probleme neaşteptate, din pricina tensiunii ridicate din cablurile care trebuiau legate la sistemul de curent.

Echipamentele folosite s-ar fi ars dacă rămâneau legate cablurile, astfel că s-a luat decizia de a se disputa acest meci fără VAR, pe modelul Cupei României, care nu a benenficat de arbitraj video la toate meciurile.

Aflate în a doua parte a clasamentului Superligii, lupta dintre FC U Craiova şi UTA Arad se dă pe viaţă şi moarte, în condiţiile în care ambele sperau la play-off, dar se află în zona roşie a clasamentului.

Nicolo Napoli a reuşit să redreseze corabia în Bănie, iar formaţia sa este favorită împotriva jucătorilor pregătiţi de Laszlo Balint.

Partida debutează la ora 15:30 şi poate fi urmărită, în direct, pe Orange Sport 1, dar şi pe Orangesport.ro, în format live video.

Afla mai multe despre: var 

viewscnt
Articole similare