Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dan Petrescu de Polonia” l-a ”împins” pe Deian Sorescu să semneze cu FCSB: ”Un tip dificil, se debarasează de tine, te pune la punct” | EXCLUSIV

”Dan Petrescu de Polonia” l-a ”împins” pe Deian Sorescu să semneze cu FCSB: ”Un tip dificil, se debarasează de tine, te pune la punct” | EXCLUSIVgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

După doar un an în Polonia, Deian Sorescu (25 de ani) a părăsit-o pe Rakow Czestochowa, iniţial sub formă de împrumut, cu clauză opţională definitivă de cumpărare. Chiar antrenorul liderului din Polonia a fost cel care l-a ”împins” pe român să părăsească echipa.

Achiziţionat de Rakow pentru aproape un milion de euro, pe lângă procentele dintr-un viitor transfer, în iarna trecută, Deian Sorescu nu a rezistat foarte mult în Polonia.

La aproape 12 luni de când pleca de la Dinamo, jucătorul cu şapte apariţii în tricoul naţionalei a revenit în ţară şi a semnat chiar cu marea rivală a ”câinilor”, FCSB.

”Un tip dificil, se debarasează de tine, te pune la punct”

Sorescu plecase la Rakow cu gândul că va reuşi să se impună şi să facă apoi pasul într-un campionat şi mai valoros, dar a dat la Czestochowa de un antrenor ”dificil”.

Virgil Ghiţă, fostul jucător al Farului, care evoluează tot în Polonia, pentru Cracovia, a dezvăluit, într-un interviu cu Orange Sport, că principalul Marek Papszun este un fel de Dan Petrescu al Poloniei.

Tehnicianului lui Rakow îi place să dispună de un lot numeros, pe care să îl tot ”rotească”, şi doreşte ca cuvântul său să fie literă de lege, altfel imediat trece la măsuri.

Cum Deian Sorescu nu mai intra în planurile lui Papszun, fotbalistul avea de ales dacă să părăsească clubul sau să stea pe bară, foarte asemănător cu cum se procedează şi în Gruia.

”Dan Petrescu de Polonia” l-a ”împins” pe Deian Sorescu să semneze cu FCSB

Mă înţeleg bine cu el (n.r. Sorescu), îl ştiu de atâţia ani, am fost la loturi împreună. El stătea departe de noi, la două ore cu maşina, un oraş micuţ, poate şi asta a contat pentru el.

Poate nu s-a integrat cum trebuie, echipă mai grea, antrenor mai dificil un pic, poate era obişnuit cum a fost la Dinamo, nu ştiu ce l-a făcut să ia decizia asta, dar sper să îi fie mai bine.

Din ce am auzit, nu ştiu cum e exact, dar, din ce am auzit, e un tip dificil, un tip foarte exigent, un tip care îţi zice lucrurile pe faţă şi, dacă îi ieşi din cuvânt, se debarasează de tine sau te pune imediat la punct.

Ideea e că nu stătea pe bancă la Rakow, antrenorul acesta are mulţi jucători şi îi place să îi rotească. Adică, dacă te uiţi pe statistică, cam toţi jucătorii au cam acelaşi număr de minute.

Nu pot să zic nimic în numele lui, dar, în numele meu, nu ştiu de ce ar fi mai aproape de naţională acolo decât în Polonia. Mi se pare un campionat cu un nivel mai ridicat decât al nostru”, a declarat Virgil Ghiţă, pentru Orange Sport.

În timpul petrecut la Rakow, Sorescu a reuşit să câştige Cupa Poloniei şi ar fi avut şanse mari să îşi treacă şi titlul în CV dacă ar fi rămas, Rakow fiind lider, cu un avans de nouă puncte faţă de locul secund.

Afla mai multe despre: deian sorescu 

viewscnt
Articole similare