adplus-dvertising
You are here:

Cine ar fi primul jucător pe care îl transferă Rapid în această iarnă. Are 24 de ani şi este campion mondial la juniori

Cine ar fi primul jucător pe care îl transferă Rapid în această iarnă. Are 24 de ani şi este campion mondial la juniorigalerie foto

Rapid

Comentarii

În urma victoriei răunătoarea cu Sepsi, scor 3-0, Adi Mutu (44 de ani) a anunţat că Rapid este aproape de a rezolva primul transfer al iernii. Fotbalistul care ar urma să se alăture giuleştenilor este Funsho Bamgboye (24 de ani), în prezent legitimat la MOL Fehervar.

După ce s-au linştit apele în privinţa viitorului lui Adi Mutu, care ar fi fost dorit, conform anumitor surse, de Salernitana, Rapid a reuşit să reia campionatul cu o victorie de zile mari, împotriva lui Sepsi.

Ajunsă pe locul şase datorită depunctării lui Hermannstadt, formaţia pregătită de Cristiano Bergodi nu a reuşit să profite de şansa primită pentru a face un pas important către play-off.

În urma partidei, câştigate cu 3-0 de jucătorii săi, Adi Mutu a confirmat că Rapid este aproape de a rezolva primul transfer al iernii, urmând ca acesta să fie anunţat cât mai curând.

Cine este Funsho Bamgboye, noul transfer al Rapidului

Deşi ”Briliantul” nu a dezvăluit numele fotbalistului, Fanatik susţine că este vorba despre Funsho Bamgboye, un fost internaţional de tineret al Nigeriei, care evoluează în Ungaria de aproape şase ani.

Crescut în academia Aspire a Qatarului, care a fost înfiinţată cu strictul scop de a recruta tineri fotbalişti qatarezi şi africani pentru naţionala statului arab, Bamgboye nu a urmat aceeaşi cale ca alţi colegi.

Un campion mondial la juniori, pariul lui Mutu

În loc să continue în Qatar la nivel de seniori, jucătorul de 24 de ani a făcut pasul în Ungaria, la Szombathelyi Haladas, înainte de a fi achiziţionat, după doi ani, de MOL Fehervar.

În mai 2022, Bamgboye şi-a obţinut cetăţenia maghiară şi ar putea avea în vizor convocarea în naţionala Ungariei, deşi nu a fost chemat până acum de Marco Rossi.

În timpul petrecut la Fehervar, Funsho Bamgboye a reuşit să însumeze 105 meciuri, 13 goluri şi 19 pase decisive, fără să câştige vreun trofeu alături de fosta echipă a lui Adi Rus.

În 2015, cât încă făcea parte din academia Aspire, Bamgboye reuşea să câştige Campionatul Mondial U17, alături din Nigeria.

Cei mai cunoscuţi jucători din lotul ”Super Vulturilor” de la acel turneu sunt  Victor Osimhen (Napoli) şi Samuel Chukwueze (Villarreal), cotaţi, cumulativ, la 90 de milioane de euro de transfermarkt.

viewscnt
Articole similare