Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Primul jucător transferat de Rapid în această iarnă! Giuleştenii au anunţat acordul: ”Pentru mine, e incredibil să fiu aici”

OFICIAL | Primul jucător transferat de Rapid în această iarnă! Giuleştenii au anunţat acordul: ”Pentru mine, e incredibil să fiu aici”galerie foto

Rapid

Comentarii

În urma victoriei răunătoarea cu Sepsi, scor 3-0, Adi Mutu (44 de ani) a anunţat că Rapid este aproape de a rezolva primul transfer al iernii. Iar acum, fotbalistul s-a alăturat giuleştenilor: Funsho Bamgboye (24 de ani), fost la MOL Fehervar, a fost prezentat oficial.

UPDATE: Funsho Bamgboye a fost prezentat oficial de Rapid, după ce s-a ajuns într-un final la un acord pentru transferul său. Fostul campion mondial la juniori a oferit şi o primă reacţie după venirea în Giuleşti.

Mă simt foarte bine să fiu aici şi să fac parte din acest club. Sunt foarte încântat de alegerea făcută. Pentru mine, să fiu aici este incredibil, să iau parte la ceva aşa de mare şi important, cum este Centenarul clubului, aşa că mă bucur să fiu aici, acum.

Am văzut şi suporterii. A fost incredibil să văd că sunt acolo mereu şi îşi susţin echipa orice s-ar întâmpla”, a transmis Bamgboye, potrivit celor de la Rapid.


Ştirea iniţială

După ce s-au linştit apele în privinţa viitorului lui Adi Mutu, care ar fi fost dorit, conform anumitor surse, de Salernitana, Rapid a reuşit să reia campionatul cu o victorie de zile mari, împotriva lui Sepsi.

Ajunsă pe locul şase datorită depunctării lui Hermannstadt, formaţia pregătită de Cristiano Bergodi nu a reuşit să profite de şansa primită pentru a face un pas important către play-off.

În urma partidei, câştigate cu 3-0 de jucătorii săi, Adi Mutu a confirmat că Rapid este aproape de a rezolva primul transfer al iernii, urmând ca acesta să fie anunţat cât mai curând.

Cine este Funsho Bamgboye, noul transfer al Rapidului

Deşi ”Briliantul” nu a dezvăluit numele fotbalistului, Fanatik susţine că este vorba despre Funsho Bamgboye, un fost internaţional de tineret al Nigeriei, care evoluează în Ungaria de aproape şase ani.

Crescut în academia Aspire a Qatarului, care a fost înfiinţată cu strictul scop de a recruta tineri fotbalişti qatarezi şi africani pentru naţionala statului arab, Bamgboye nu a urmat aceeaşi cale ca alţi colegi.

Un campion mondial la juniori, pariul lui Mutu

În loc să continue în Qatar la nivel de seniori, jucătorul de 24 de ani a făcut pasul în Ungaria, la Szombathelyi Haladas, înainte de a fi achiziţionat, după doi ani, de MOL Fehervar.

În mai 2022, Bamgboye şi-a obţinut cetăţenia maghiară şi ar putea avea în vizor convocarea în naţionala Ungariei, deşi nu a fost chemat până acum de Marco Rossi.

În timpul petrecut la Fehervar, Funsho Bamgboye a reuşit să însumeze 105 meciuri, 13 goluri şi 19 pase decisive, fără să câştige vreun trofeu alături de fosta echipă a lui Adi Rus.

În 2015, cât încă făcea parte din academia Aspire, Bamgboye reuşea să câştige Campionatul Mondial U17, alături din Nigeria.

Cei mai cunoscuţi jucători din lotul ”Super Vulturilor” de la acel turneu sunt  Victor Osimhen (Napoli) şi Samuel Chukwueze (Villarreal), cotaţi, cumulativ, la 90 de milioane de euro de transfermarkt.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: funsho bamgboye 

viewscnt
Articole similare