Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Putea fi ”Nagelsmann de România”, dar i s-a refuzat şansa: ”Aveam 30 de ani. Dacă luam Dinamo atunci, acum eram departe undeva” | EXCLUSIV

Putea fi ”Nagelsmann de România”, dar i s-a refuzat şansa: ”Aveam 30 de ani. Dacă luam Dinamo atunci, acum eram departe undeva” | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

În cadrul celui mai nou episod din ”Sportcast cu Sile”, un Podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă (43 de ani), a fost invitat Ionuţ Chirilă (58 de ani), unul dintre antrenorii care a dat fotbalului românesc jucători de mare valoare.

Ionuţ Chirilă este unul dintre antrenorii români căruia încă nu i s-a dat şansa de a antrena la cel mai înalt nivel din fotbalul românesc.

Clubul unde a fost cel mai aproape, după cum el însuşi recunoaşte, de a fi antrenor la echipa de seniori a fost Dinamo şi nu doar o singură dată, ci în mai multe rânduri.

Ionuţ Chirilă a dezvăluit că primul moment în care s-a aflat la un pas să o preia pe Dinamo a fost în anul 1996, pe vremea când avea numai 30 de ani, dar o carieră impresionantă în spate la nivel de copii şi juniori.

Datorită acestei experienţe pe care o dobândise deja până la vârsta aceea, era de aşteptat să facă pasul şi spre prima echipă a ”câinilor”, dar acest fapt nu a mai avut loc. 

Un alt moment în care Ionuţ Chirilă a fost aproape de a fi antrenorul lui Dinamo a fost în 2012, dar chiar şi la finalul anului trecut, după despărţirea de Ovidiu Burcă.

Momentul în care Ionuţ Chirilă putea prelua Dinamo la doar 30 de ani: ”Dacă o luam atunci, acum eram departe undeva”

În sezonul actual, Dinamo are o situaţie extrem de complicată cu privire la lupta pentru salvarea de la retrogradare. Acum se află pe loc direct retrogradabil.

”Din păcate nu mi se dă ceea ce trebuia să mi se dea. (n.r. Ce meritati, din punctul tău de vedere, în toată perioada asta?) Nu ştiu ce mai trebuia să facă Ionuţ Chirilă ca să antreneze Dinamo, de exemplu. (n.r. Când meritai să antrenezi Dinamo?) În 1996 trebuia să preiau Dinamo, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. Şi în 2012, când m-au chemat Dragoş Săvulescu şi Borcea şi am negociat cu ei.

În 1996 aveam 30 de ani. M-a chemat ministrul Tărăcilă (n.r. Doru Ioan Tărăcilă, ministru de Interne al guvernului Văcăroiu) şi mi-a spus: <<A venit momentul să preiei Dinamo. E echipa ta, sunt jucătorii tăi>>. Dacă eu luam Dinamo atunci, acum eram departe undeva. 

Ideea este că un antrenor care a demonstrat că trece prin toate etapele cu succes şi ajunge la maturitatea de a gestiona din punct de vedere tehnic o echipă de Liga 1 şi a o transforma într-un business profitabil, un antrenor care a făcut jucători de 70-80 de milioane de euro pe acte în regulă, nu pe vorbe, ascultaţi-l pe Sânmărtean, Florin Bratu, Marica, Mitea, Raţ şi să spună ei cine este Ionuţ Chirilă.

Din păcate, fotbalul românesc văd că nu are nevoie de un om care a dat generaţii întregi şi la nivelul Ligii 1, şi la nivelul echipelor naţionale ale României, jucători. Din păcate, noi am ajuns, cu tot respectul şi consideraţia pentru Camora, dar să naturalizăm un jucător de 36 de ani când nu ai un fundaş stânga în România e o ruşine naţională.

Iar un om care a demonstrat că ştie să transforme jucătorii din perspective în certitudini şi are arta de a... Ştii care este valoarea unui antrenor şi ce face Ionuţ Chirilă? Îl face pe jucătorul de 19 ani, cu 1.500 dolari salariu pe lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică şi mentală ale lui Deac sau Camora pe care Nelu Varga îi plăteşte la 35 de ani cu 25-30.000 de euro pe lună”, a declarat Ionuţ Chirilă, la SportCast cu Sile, conform Orange Sport.

În vârstă de 58 de ani, Ionuţ Chirilă a fost antrenor la nivel de seniori la echipele: Electromagnetica, CSM Focşani, Jiul Petroşani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iaşi, ASA Târgu Mureş şi Academica Clinceni. Este liber de contract din decembrie 2021.

Afla mai multe despre: dinamoionut chirilasuperliga 

viewscnt
Articole similare