Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rădoi rupe tăcerea despre necazurile trăite de tricolori la Jocurile Olimpice! Cum au fost trataţi mai bine ceilalţi faţă de români: "Adică regulile nu sunt la fel pentru toţi?" | EXCLUSIV

Rădoi rupe tăcerea despre necazurile trăite de tricolori la Jocurile Olimpice! Cum au fost trataţi mai bine ceilalţi faţă de români: "Adică regulile nu sunt la fel pentru toţi?" | EXCLUSIVgalerie foto
Comentarii

Fostul selecţioner al naţionalei României, Mirel Rădoi, a vorbit, la jumătate de an de la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, despre aventura din Japoni, "o experinţă plăcută, dar una teribilă". În multe momente, antrenorul a simţit că tricolorii au avut de pierdut din cauza unor aspecte de organizare.

Mirel Rădoi, despre ce s-a întâmplat cu naţionala la Jocurile Olimpice

România s-a aflat la prima participare la turneul olimpic de fotbal după 57 de ani, dar a ratat calificarea din grupă. Coreea de Sud, cu şase puncte, şi Noua Zeelandă, cu patru puncte, au devansat România şi Honduras, iar Mirel Rădoi a vorbit despre afirmaţia care a produs rumoare la finalul turneului pentru tricolori.

Atunci, el a fost nemulţumit de mâncare, iar în spatele acelei reacţii se află multe alte aspecte. Mirel Rădoi a vorbit, pe larg, despre experienţa din Japonia, într-un interviu acordat Telekom Sport. 

"Sunt foarte mulţi factori care au influenţat. Oricum, am reuşit patru puncte. Când am vorbit despre mâncare, s-a făcut o întreagă tevatură că găsim scuze, că nu mâncăm aceeaşi mâncare. Nu, nu mâncam aceeaşi mâncare, pentru că noi am fost echipa care a ajuns ultima. S-a dorit de aici să plecăm toată delegaţia ca nu cumva să fie niciun sportiv depistat pozitiv şi atunci au fost  închişi la Snagov atât, închişi la Izvorani atât, la Mogoşoaia. Şi am stat acolo şi am făcut fiecare ce am putut. Celelate echipe au venit chiar şi cu două-trei săptămâni înainte.

Coreea de Sud a venit cu două zile înainte, lor li s-a putut permite să se antreneze în Coreea de Sud, să facă cantonamente şi să vină din Coreea de Sud. Noi n-am putut să facem cantonament în China, unde ne ajuta Cosmin Olăroiu, nu am putut să plecăm în cantonament în Coreea de Sud, nu am putut să plecăm în cantonament nici măcar mai devreme în Japonia. Toarte răspunsurile care veneau  dela COSR erau negative. Şi atunci e normal că fiecare echipă care a ajuns din timp acolo şi-a pregătit meniul.  Noi am ajuns acolo şi două zile eu cu team managerul şi doctorul echipei intram în fiecare zi în bucătărie, pentru că nouă ni se dădea... Era calculată o porţie de carne de 120 de grame de persoană, crudă, prăjită ajungea la 80 de grame. Ori eu nu puteam să mă duc să îi dau 80 de grame lui Tudor Băluţă şi după aceea să îi spun... Şi după ce avea patru ore dormite noaptea să îi spun că el trebuie să îmi facă la antrenament 5000 de metri, dintre care 1200 să fie high intensity. Nu putea să îmi dea lucrul ăsta şi e normal că noi am avut şi zilele alea când am ajuns să reglăm mâncarea, somnul", a declarat fostul selecţioner pentru Telekom Sport. 

"Eram strâmbi de somn"

"Noi nu am reglat somnul decât ultimele două zile în care am stat, atât, cu o zi înainte de meciul cu Nouă Zeelendă şi la meciul cu NouA Zeelandă, atât. Jucătorii nu dormeau, dormeau săracii între micul dejun şi prânz, pentru că nu se formase încă fusul orar. La un moment dat ziceam, când ajungem la micul dejun în sală, începem cu bună dispoziţie. Şi noi eram strâmbi de somn, deci dacă ne vedeai şi pe noi cum eram, ne puneam ceasurile cu o oră jumtate înainte de micul dejun, că să nu apărem cu ochii umflaţi de somn. Mergeam cu glume, chiar am luat de aici comedii româneşti, reclame, tocmai că să îi facem să nu simtă lucrul ăsta", a mai spus Mirel Rădoi. 

"Staţi puţin, adică regulile nu sunt la fel pentru toţi?"

Aflat în mijlocul acţiunii, Mirel Rădoi a sesizat diferenţe majore între naţionala României şi alte reprezentative, privilegiate din punctul său de vedere. 

"A fost o experinţă plăcută, dar una teribilă, sincer, nu mai zic de tot comportamentul. Tot ce s-a întâmplat acolo.  Adică nu puteai nici măcar butonul la lift să îl apeşi. Era un poliţist care stătea la fiecare etaj, adică nu aveai voie decât unde aveai sala de şedinţe şi unde era restaurnatul la etajul doi, nu aveai voie la recepţie. În plus, te simţeai frustrat, vedeai cum toate celelate delegaţii îşi comandau cafele din afara hotelului. Nouă, românilor, ni s-a spus <<Nu aveţi voie la sală>>, făceam pe etajul unde stăteam, făceam acolo cu mingi medicinale, cu plastice.

Vine Coreea de Sud cu două zile înainte, îşi montează biciclete. <<Staţi puţin, adică regulile nu sunt la fel pentru toţi?>> <<Păi, nu, că ei pot să îşi permită să plătească amenzile, noi nu>>. Adică erau nişte amenzi. Coreea de Sud a avut nouă bucătari. Aveau 12 persoane care se ocupau de preluarea echipamentului, de spălare, de călcat, de tot ce era. Au avut 21 de persoane care erau cazate în alt hotel doar pentru echipă. Şi noi nu am ştiut, a trebuit să scoatem oameni de pe listă, pentru că nu ni s-a permit. Iar e un lucru pe care nu îl înţeleg, cum a fost gestionat de către cine la Jocurile Olimpice. Pe bancă nu avea voie antrenorul cu portarii, să stea în tribună, ăla nu are voie, ăla nu are voie. Nu doi video analişti, doar unul, nu trei secuzni, doar doi, adică noi am fost limitaţi ca număr de staff şi auzi apoi că naţionala din Coreea de Sud are 21. Argentia şi Mexic mai aveau alţi oameni în staff, care stăteau în alt hotel, numai la noi nu s-a putut nimic", a mai spus fostul selecţioner, Mirel Rădoi, care s-a despărţit de FRF pe 30 noiembrie 2021.  

 

Afla mai multe despre: mirel radoiromaniaromania jocurile olimpicefotbal jocurile olimpice de la tokyo 

viewscnt
Articole similare