Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rafael Nadal, anunţul momentului despre viitorul său: ”Am făcut asta în trecut, m-am schimbat”. Ce a declarat spaniolul

Rafael Nadal, anunţul momentului despre viitorul său: ”Am făcut asta în trecut, m-am schimbat”. Ce a declarat spaniolul

Tenis

Comentarii

Rafael Nadal (36 de ani, locul 2 ATP) revine pe teren pentru turneul în sală de la Paris, care va avea loc între 31 octombrie şi 6 noiembrie.

Rafael Nadal, anunţul momentului despre viitorul său: ”Am făcut asta în trecut, m-am schimbat”. Ce a declarat spaniolul

Rafael Nadal, absent din circuit de la înfrângerea în optimile de finală de la US Open la începutul lunii septembrie, este prezent în capitala Franţei, după ce a jucat doar 11 turnee în 2022. Pentru el, numărul 1 mondial nu mai este un obiectiv.

”Sunt bucuros să revin pe circuit. A durat ceva timp. Sunt mereu fericit să mă întorc într-un oraş în care toată lumea ştie cât de important este pentru mine. Chiar dacă tocmai pentru acest turneu nu mi-a adus întotdeauna multe puncte pozitive.

Serviciul este cea mai dificilă parte a jocului pe această suprafaţă, după o perioadă lungă de absenţă, deoarece trebuie să-ţi găseşti automatismele într-o clipă din degete. După cum ştiţi, m-am îmbunătăţit mult în acest domeniu.

Am îmbunătăţit calitatea jocului meu pe acest tip de suprafaţă în ultimii ani, aşa că de ce nu? Poate voi reuşi să joc bine. Vom vedea zi de zi", a declarat Nadal.

Noul tată joacă primul său turneu de la naşterea fiului său.

”Întotdeauna a fost greu să plec de acasă, sincer. După două-trei săptămâni de când ţi-ai lăsat fiul acasă, neputând să-l vezi, asta e ceva nou.

Este uimitor cât de mult îmi este dor de el. Este o experienţă nouă, toate aceste schimbări sunt dificile. Trebuie să te adaptezi la asta”, a continuat spaniolul.

De paisprezece ori câştigător la Roland-Garros, Nadal are doar opt participări la turneul în sală de la Paris, fiind adesea accidentat în această perioadă a anului.

Locul numărul 1? Se gândeşte, puţin, puţin, sau deloc: ”Înţeleg că acesta este un subiect important pentru voi pentru că vorbiţi despre lupta pentru a fi numărul 1. Nu mă lupt pentru a fi numărul 1, eu lupt doar pentru a rămâne competitiv în fiecare joc pe care îl joc.

Nu voi mai lupta pentru a fi numărul 1. Am făcut asta în trecut, m-am schimbat. Acesta nu mai este scopul meu", a concluzionat cel mai galonat jucător de tenis din istoria Grand Slam-urilor, ocupant al locului 2 în ierarhia ATP, la momentul actual.

Afla mai multe despre: nadaltenis 

viewscnt
Articole similare