Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rapid îl transferă pe Claudiu Petrila! CFR Cluj spera la milioane de euro, dar se alege cu ”mărunţiş”

Rapid îl transferă pe Claudiu Petrila! CFR Cluj spera la milioane de euro, dar se alege cu ”mărunţiş”

Fotbal

Comentarii

Claudiu Petrila (22 de ani) este foarte aproape de a semna cu Rapid.

Conform informaţiilor oferite de gsp.ro, conducerea Rapidului a înaintat o ofertă de 750.000 de euro, plus 25% dintr-un viitor transfer, în schimbul lui Claudiu Petrila, iar CFR Cluj a acceptat oferta.

În acest moment, mai rămâne ca Rapidul să se înţeleagă cu jucătorul asupra salariului, iar mutarea să fie oficializată.

Claudiu Petrila, foarte aproape de Rapid

În ultimele luni, au apărut numeroase informaţii care îl legau pe Claudiu Petrila de un transfer în străinătate, în schimbul a aproximativ 4 milioane de euro.

Ba la Augsburg, ba la Lorient, ba în Golf, însă niciodată nu s-a realizat ceva concret, iar milioanele de euro dorite de ardeleni s-au transformat, într-un final, în doar 750.000 de euro.

  • 1,6 milioane de euro este cota de piaţă a lui Claudiu Petrila, conform transfermarkt.de.

Cel mai probabil, din nou, CFR Cluj a fost obligată să-şi vândă jucătorul pentru a pune ban pe ban, în tentativa de a salva clubul de la colapsul financiar.

Dacă se realizează mutarea, iar CFR-ul obţine cei 750.000 de euro, clubul ajunge la încasări de 6 milioane de euro doar din vânzarea de jucători din această vară.

Aşadar, patronul echipei, Neluţu Varga, a reuşit să estompeze pierderile şi să acopere 25% din ”gaura” financiară avută - de aproximativ 25 de milioane de euro.

De asemenea, Claudiu Petrila a avut un sezon 2022/2023 mai degrabă modest la CFR Cluj: 42 de meciuri, 3 goluri şi 7 pase decisive. Prea puţin pentru un jucător convocat în echipa de seniori a României, în toamna lui 2022.

Un al treilea detaliu care ar putea indica un motiv pentru suma mică încasată de CFR poate reprezenta şi dorinţa antrenorului Andrea Mandorlini. Acesta foloseşte un sistem 3-5-2, care se transformă în 5-3-2 pe defensivă, iar Claudiu Petrila nu se potriveşte deloc în sistemul său tactic.

Aşadar, nu avea rost să păstreze în lot un jucător pe care nu are de gând să-l folosească şi de pe care se poate obţine o sumă bună.

 

Afla mai multe despre: claudiu petrila 

viewscnt
Articole similare