Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie! Au bătut palma: investitor nou în Liga 1. Rivalele tremură după ce a pompat primii bani pentru obiectivul "de foc"

Răsturnare de situaţie! Au bătut palma: investitor nou în Liga 1. Rivalele tremură după ce a pompat primii bani pentru obiectivul "de foc"
Comentarii

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Emilian Hulubei a oferit veşti bune despre una dintre echipele aflate în agonie în Liga 1. Astfel, prin venirea unui nou investitor s-a amânat o nouă depunctare care ar fi afectat clasamentul campionatului şi care pare să fi relansat lupta pentru evitarea retrogradării.

Clubul din Liga 1 care şi-a găsit un nou investitor: primii paşi făcuţi

Situaţia Academicii Clinceni s-a schimbat dramatic în ultimele luni. Cu probleme financiare încă din startul sezonului, Academica Clinceni şi-a găsit investitori în decembrie 2021, dar aceştia au rezistat la echipa din Ilfov doar câteva săptămâni. 

Au urmat plecări în masă din lot, meciuri jucate cu juniori şi ridicarea interdicţiei la transferuri. De altfel, preşedintele, team managerul şi antrenorul Adrian Falub au plecat în acea perioadă. 

Clubul a depăşit situaţia grea şi a găsit un nou investitor, în această perioadă, care a început să dea primii bani pentru a rezolva situaţia financiară şi pentru a asigura liniştea echipei. 

Dezvăluirea a fost făcută de Emilian Hulubei, care a oferit detalii despre mutarea pe care o aşteaptă şi Gaz Metan, o altă echipă aflată în agonie. 

"Se pare că la Clinceni s-a găsit un investitor care să achite dintre datorii. Nu ştiu dacă le-a achitat pe toate, dar cele care au fost urgente, pentru a nu fi depunctaţi, de exemplu, pentru staff-ul lui Ilie Poenaru. S-au rezolvat problemele, ei aveau termen pe 2 martie să plătească, altfel pierdeau şi ei şase sau opt puncte, nu mai ştiu exact. Şi au fost plătiţi, dar mai sunt câţiva jucători. 

Ei tot se chinuie să intre în insolvenţă, dar nu le iese deloc. E al treilea termen, la două termene au fost refuzaţi şi pe 10 martie au din nou termen de solicitare de intrare în insolvenţă", a declarat preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, conform Sptfm.ro

Conducătorii din fotbalul românesc caută soluţii pentru a preveni problemele financiare în Liga 1. 

"Am avut chiar ieri o întâlnire la LPF cu reprezentanţii şi am avut o discuţie legată de implementarea unor principii şi reguli pentru campionatul următor. Vom discuta cu cluburile un sistem de monitorizare financiară performant, din trei în trei luni, pentru a preveni cazurile de la Gaz Metan şi Clinceni. Vom prelua sistemul spaniol", a mai spus 

Reintră Academica Clinceni cu şanse în lupta pentru evitarea retrogradării?

La un moment dat, două echipe, Gaz Metan şi Academica Clinceni, păreau echipele retrogradate direct. Însă găsirea unui nou investitor de către ilfoveni ar putea relansa cursa pentru menţinerea în Liga 1 şi pentru locurile de "baraj".

Gaz Metan a primit o nouă penalizare în clasament, iar conform lui Emilian Hulubei, investiţia făcută la Clinceni a prevenit depunctarea Academicii şi trimiterea acesteia pe ultimul loc din Liga 1. 

Înaintea intrării în play-out, Gaz Metan e ultima în clasament, cu 10 puncte, Academica Clinceni e penultima, cu 14 puncte, Dinamo e pe 14, cu 17 puncte, iar CS Mioveni e pe 13, cu 29 de puncte. 

Afla mai multe despre: academica clinceniacademica clinceni investitorinvestitor liga 1finantator liga 1clasament liga 1gaz metan 

viewscnt
Articole similare