Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie. Descoperirea făcută după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv: "Asta arată testele"

Răsturnare de situaţie. Descoperirea făcută după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv: "Asta arată testele"
Comentarii

Cosmin Matei (32 de ani) a fost depistat pozitiv la un controlul antidoping!

Sepsi, prima reacţie despre situaţia lui Cosmin Matei: "Testele arată că suplimentul e contaminat"

Fotbalistul lui Sepsi, Cosmin Matei, 32 de ani, a fost depistat pozitiv, pe 4 februarie 2024, la o probă de urină, imediat după eşecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova. Substanţa găsită în organismul fotbalului: 5-metilhexan-2-amină.

În organismul mijlocaşului român s-a găsit metilhexanamină, stimulent aflat în rădăcina de muşcată, care oferă viteză, energie şi tonus muscular.

Acesta, însă se apără că nu a luat intenaţionat substanţa, ci că a fost contamint, exact ca în cazul Simonei Halep.

”Cosmin şi avocatul său au trimis suplimentul luat în Ungaria, pentru teste. Pe etichetă nu era menţionat absolut nimic din substanţa găsită pozitiv în corpul lui Cosmin.

Testele arată că acel supliment este contaminat. Matei va trimite rezultatele acestor teste mai departe şi ne aşteptăm să iasă, probabil, cu un avertisment. E clar că nu a fost ceva voit”, a spus Attila Hadnagy, potrivit HotNews.

  • 500.000 este cota lui Matei conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Ce este metilhexanamina? 

Până la rezultatul probei B, nu se impune suspendarea provizorie a unui sportiv depistat pozitiv cu metilhexanamina, astfel că Matei ar putea fi în lotul lui Sepsi pentru următoarele partide.

Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiţie ca stimulent specific conform  secţiunii 6.b.

MHA este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componenţa unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Substanţele din secţiunea Stimulente pot fi găsite, fără limitare, în medicamentele folosite în tratamentul anafilaxiei, al ADHD sau al simptomelor de răceală şi gripă.

Afla mai multe despre: cosmin mateisepsidopaj 

viewscnt
Articole similare