You are here:

Răsturnare de situaţie! Germanii cred că au descoperit de ce nu au primit penalty cu Spania: "Oferă arbitrului dreptate, a fost în regulă"

Răsturnare de situaţie! Germanii cred că au descoperit de ce nu au primit penalty cu Spania: "Oferă arbitrului dreptate, a fost în regulă"
Comentarii

În Germania încă se caută explicaţii pentru penalty-ul neacordat din prelungirile meciului cu Spania, înainte ca ibericii să marcheze pentru 2-1 şi să se califice în semifinalele EURO 2024.

Jurnaliştii germani consideră că au descoperit motivul pentru care nu s-a acordat henţ la Cucurella

Echipa naţională a Spaniei s-a calificat, vineri, în semifinalele EURO 2024, după ce a învins Germania, la Stuttgart, scor 2-1, în sferturile turneului. Cu câteva zeci de secunde înainte de cele 120 de minute ale jocului, Mikel Merino a marcat superb cu capul, însă faza care-i "bântuie" pe germani s-a petrecut în minutul 106. 

La 1-1, Musiala a tras în mâna lui Cucurella, iar Germania a cerut penalty, însă jocul a continuat, fără ca VAR să intervină. 

Într-un material publicat de Kicker, "Scena controversată a henţului: De ce decizia lui Taylor a fost justificată", jurnaliştii au încercat să găsească motivul pentru care centralul a fost acoperit pentru decizia de a nu acorda penalty, înainte ca Spania să marcheze golul calificării. 

"Regulile oferă arbitrului dreptate în ambele direcţii. Există situaţii în fotbal în care este incontestabil că mingea s-a jucat cu mâna. Totuşi, acest lucru nu înseamnă neapărat penalizare.

Decizia lui Taylor era justificabilă din punct de vedere al regulilor, deoarece Cucurella în mod clar nu avea intenţia de a face acest lucru şi mişcarea defensivă a spaniolului trebuia considerată naturală. Distanţa scurtă până la cel care a şutat (n.r. - Musiana), intensitatea şutului şi intensitatea scăzută din braţul lui Cucurella sunt, de asemenea, argumente împotriva unui henţ de pedepsit.

Aşadar, per total, a fost în regulă ca Taylor să lase jocul să continue, deşi protestul Germaniei este de înţeles, deoarece un penalty ar fi fost la latitudinea arbitrului. Din cauza lipsei de imagini TV, a rămas neclar dacă Füllkrug a fost chiar în ofsaid înainte de trecerea sa, aşa cum avem impresia din imaginile live", 

Părerile sunt împărţite după faza controversată din Germania - Spania

După ce "la cald" cele mai multe păreri ale experţilor au înclinat spre un penalty neacordat pentru naţionala lui Julian Nagelsmann, au apărut şi justificări pentru modul în care a judecat Anthony Taylor

"Arbitrul a văzut că jucătorul a vrut să-şi tragă braţul din calea şutului. Această scenă arată întreaga dilemă a regulii henţului. De fapt, sunt mai mult argumente în favoarea henţului", a spus arbitrul Patrick Ittrich. 

Michael Ballack, fotbalist emblematic al naţionalei Germaniei care acoperă EURO 2024 în calitate de expert pentru MagentaTV, nu are dubii : "Nu există henţ mai clar în fotbal", a spus fostul mijlocaş german. 

 

Afla mai multe despre: germania euro 2024spania euro 2024germania spaniaarbitraj germania spania euro 2024 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul