You are here:

Germanii "au luat foc"! "A fost penalty", înainte ca Spania să se califice în semifinala EURO 2024. "Faza trebuia penalizată, mâna era clar depărtată"

Germanii "au luat foc"! "A fost penalty", înainte ca Spania să se califice în semifinala EURO 2024. "Faza trebuia penalizată, mâna era clar depărtată"

Campionatul European

Comentarii

Spania s-a calificat în semifinala EURO 2024, însă Germania a rămas cu un gust amar, întrucât s-a cerut penalty la Cucurella, cu câteva minute înainte ca Merino să marcheze pentru 2-1. Experţii au analizat posibilul penalty şi au oferit concluziile.

Fază dramatică de arbitraj! Experţii care au spus că germanii au avut un penalty, înainte ca Spania să facă 2-1

Echipa naţională a Spaniei s-a calificat dramatic, vineri, în semifinalele Euro 2024, după ce a învins Germania, la Stuttgart, scor 2-1, în sferturile turneului. În minutul 89, Florian Wirtz a trimis meciul în prelungiri, unde desfăşurarea imprevizibilă a continuat. 

După intrările dure ale lui Kroos, despre care presa din Spania a spus că "l-a omorât" pe Pedri, o fază controversată a avut loc şi în careul spaniolilor. 

În minutul 106, la scorul de 1-1, mingea şutată puternic de Jamal Musiala a fost oprită din drumul spre poartă de Marc Cucurella, a cărui mână era depărtată. Lovitura de teatru a venit pe final, când Mikel Merino a plutit superb şi a marcat pentru 2-1 cu capul. 

În presa din străinătate au apărut primele păreri ale experţilor în privinţa mingii care l-a lovit în mână pe Cucurella, fază la care centraul Anthony Taylor nici măcar nu s-a dus la monitorul VAR. 

Arbitrul BILD, Torsten Kinhöfer, a susţinut că se putea acorda 11 metri: "Pentru mine a fost mai mult un penalty, pentru că mâna era clar depărtată. Dar pentru Taylor a fost o mişcare naturală. Ar fi păcat dacă o scenă ca aceea ar fi decis jocul". 

„Pentru mine, faza trebuia penalizată, pentru că mâna nu a fost lipită”, a declarat expertul TV Lothar Matthäus, la MagentaTV.

Arbitrul din Bundesliga, Patrick Ittrich, a abordat faza din alt unghi. "Când trage, poţi vedea că vrea să-şi scoată braţul de pe traiectoria mingii, aşa că o trage. Ar fi un motiv pentru care nu s-a acordat henţ"

Ittrich a continuat: "În momentul în care vine lovitura, braţul este depărtat. Pur şi simplu cred că nu a fost suficient de clar pentru ca asistentul video să intervină. De aceea decizia arbitrului rămâne aşa cum este. O decizie la limită.”

Spaniei s-a calificat în semifinalele EURO 2024, acolo unde va juca fără căpitanul Alvaro Morata, suspendat, dar şi fără Dani Carvajal, eliminat pentru două cartonaşe galbene. 

Din tabăra Germaniei dispare Toni Kroos, cel care şi-a anunţat retragerea după EURO 2024

Afla mai multe despre: germania euro 2024hent cucurella musialaarbitraj germania spania 

viewscnt
Articole similare