Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu îi sugerează lui Gigi Becali să vândă FCSB-ul: ”Poate să-şi ia jucăriile şi să plece!”

Răzvan Burleanu îi sugerează lui Gigi Becali să vândă FCSB-ul: ”Poate să-şi ia jucăriile şi să plece!”

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani), a reacţionat dur la adresa lui Gigi Becali (65 de ani), cel care a militat agresiv în eliminarea regulii U21.

Gigi Becali a fost prezent, marţi, la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, unde a militat pentru desfiinţarea regulii U21.

Patronul celor de la FCSB a suferit o înfrângere drastică, chiar dacă promisiunile iniţiale erau altele: 7 voturi pentru eliminare, 7 pentru păstrare, iar două cluburi s-au abţinut de la vot.

Răzvan Burleanu, mesaj pentru Gigi Becali

Gigi Becali a avut parte de un discurs controversat la finalul Adunării Generale, unde i-a numit ”sclavi” pe cei care nu au votat pentru eliminarea regulii U21.

În replică, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal i-a oferit trei variante lui Gigi Becali, în caz că este nemulţumit. Printre ele şi vânzarea clubului ”roş-albastru”.

Poziţia noastră este foarte clară şi ea vine ca o continuare a viziunii modului în care ne dorim să dezvoltăm fotbalul în România, adică într-un mod sustenabil inclusiv pentru generaţiile următoare, o viziune pe care o regăsim transpusă şi în strategia Federaţiei adoptată în Adunarea Generală.

Când ne referim la regula U21, aş vrea să clarific că acesta e doar un instrument de intervenţie specifică, care se alătură altora, precum cotele de jucători de tineri din eşaloanele inferioare, Liga 2 şi Liga 3, unde vom întâlni inclusiv jucători U19. Plus clasificarea academiilor şi condiţionarea îndeplinirii unui barem minim pentru obţinerea licenţei de Liga 1, competiţiile de elită U19, U18, U17, plafoanele financiare minime în ceea ce priveşte investiţiile minime pe care trebuie să le facă fiecare club.

Toate aceste elemente formează un întreg, asemenea unui puzzle. Ele îşi propun să îndrepte un sistem strâmb. Dacă vom elimina unul dintre aceste elemente, va exista cu siguranţă un efect de domino: cam tot ceea ce am reuşit să construim în ultimii ani să se prăbuşească într-o vară.

Iar principiul conform căruia poţi să faci tot ceea ce vrei se aplică, total de acord, dar doar la tine acasă! Pentru fiecare dintre noi, când ieşim din casă păşim într-un spaţiu public, comun. Iar activitatea dintr-un spaţiu comun este foarte atent reglementată prin diverse reguli.

Aşa e şi în fotbal. Atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Avem parte de nişte regulamente care reglementează activitatea tuturor cluburilor. Iar de cele mai multe ori, trebuie să propunem obiective superioare comportamentului egoist al fiecăruia participant.

Nu-i convine domnului Becali? Probabil că asta vreţi să mă întrebaţi! Ei bine, domnul Becali are trei variante pe care le poate accesa în orice moment.

În primul rând: acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe şi-l respectă. Doi: poate apela la justiţia sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial. Orice decizie care nu are la bază un temei legitim oricând poate fi răsturnat. Trei: îşi ia jucăriile şi pleacă!”, a declarat Răzvan Burleanu, conform prosport.ro.

Afla mai multe despre: razvan burleanugigi becali 

viewscnt
Articole similare