You are here:

Reacţia FRF după dezvăluirile făcute de Telekom Sport şi Gazeta Sporturilor! De ce a fost aleasă firma care a organizat cantonamentul din 2016 şi ce s-a întâmplat cu facturile emise

Reacţia FRF după dezvăluirile făcute de Telekom Sport şi Gazeta Sporturilor! De ce a fost aleasă firma care a organizat cantonamentul din 2016 şi ce s-a întâmplat cu facturile emise

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a recţionat după dezvăluirile făcute ieri de Telekom Sport, în urma unei anchete realizate alături de colegii de la Gazeta Sporturilor.

Telekom Sport a prezentat detaliile unui contract încheiat de FRF în 2016 cu privire la cantonamentul de iarnă realizat de o selecţionată divizionară a României. Conform actelor prezentate, firma SC MC Sports Travel se angaja să organizeze cantonamentul din Antalya, între 25 ianuarie şi 6 februarie, unde România ar fi urmat să dispute şi două partide amicale împotriva unor naţionale. Contractul a fost atribuit fără licitaţie, iar compania nu avea licenţă de operare în tursim.

Pe 30 ianuarie 2016, FRF plăteşte firmei MC Sports Travel un avans de 54.500 euro, printr-o factură pe care o şi înregistrează în contabilitate.



Turneul s-a dovedit a fi un dezastru: în loc să joace cu două naţionale, tricolorii au întâlnit trei echipe modeste de club din Moldova, Georgia şi Bulgaria.

Ulterior apar alte două facturi, una din 4 februarie, în valoare de 34.967,2 şi una din 5 februarie, în valoare de 43.996 euro. Ambele stornate şi, conform surselor noastre, înregistrate doar într-un tabel excel al FRF.

Conform reacţiei oficiale a FRF, Federaţia a cerut la acea dată oferte din partea mai multor firme şi a ales să lucreze cu SC MC Sports Travel. În comunicatul emis astăzi se specifică şi faptul că FRF a achitat doar factura de avans,  în valoare de aproape 35.000 de euro, iar restul sumei nu a mai fost achitată.

Redăm mai jos integral punctul de vedere al FRF în legătură cu dezvăluirile făcute de Telekom Sport şi Gazeta Sporturilor

"Selecţionerul primei reprezentative Anghel Iordănescu şi-a manifestat la finalul campaniei de calificare la Euro 2016 dorinţa de a beneficia de un stagiu de pregătire pentru jucători români care activau în campionatul intern. Solicitarea prevedea un cantonament care să se desfăşoare, la dorinţa selecţionerului, în Antalya (Turcia), având în vedere prezenţa echipelor de club româneşti în această regiune la acel moment, faptul că acest stagiu nu era prevăzut într-o perioadă FIFA în care cluburile ar fi fost obligate să furnizeze jucătorii şi condiţiile speciale de refuz preliminar al clubului FC Steaua de a lăsa jucătorii la lot.

Domnul Anghel Iordănescu a informat în cadrul şedinţei de Comitet Executiv membrii acestui organism cu privire la solicitare, iar în urma acestei şedinţe, domnul Valeriu Argăseală, membru în CEx, a recomandat solicitarea unei oferte pentru acest stagiu şi din partea firmei MC Sports Travel. Recomandarea domnului Argăseală s-a bazat pe colaborarea bună pe care clubul FC Steaua o avusese cu această firmă în organizarea de stagii de pregătire, cu precădere în zona Antalya, specificată de selecţioner.

Administraţia FRF a solicitat oferte mai multor firme pentru acest stagiu de pregătire, existând, aşadar, o cerere de oferte. Opţiunea pentru MC Sports Travel a fost luată având în vedere criteriul financiar mai avantajos faţă de celelalte oferte, criteriul obligaţiei de a organiza partide cu caracter internaţional pentru echipa naţională şi cel al prezenţei unei sancţiuni financiare contractuale în cazul neîndeplinirii acestui obiectiv. Intenţia clară a administraţiei FRF de a obţine cele mai bune condiţii, în contextul solicitărilor selecţionerului, la cel mai bun preţ, este întărită şi de faptul că am reuşit o reducere de aproape 50% a costurilor de transport pentru retur, prin utilizarea charter-ului echipei naţionale împreună cu clubul FC Steaua.

FRF a plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. După plata acestui avans, FRF a primit din partea firmei facturi în valoare de 82.020 euro, care au fost refuzate la plată, comunicându-se firmei solicitarea ca acestea să fie stornate deoarece firma nu a organizat două partide cu caracter internaţional şi, potrivit contractului, trebuia să plătească penalităţi de 30% din valoarea totală a acestui contract.

De la data solicitării FRF pentru stornarea facturilor şi refacerea lor cu suma corectă potrivit contractului, adică 57.414 euro, firma nu a răspuns solicitării, nici până astăzi, astfel că FRF nu a mai plătit această sumă.

Conform reglementărilor contabile în vigoare, această sumă a fost înregistrată ca fiind provizioane de costuri, fără însă ca această sumă să fie achitată, neexistând factură primită pentru ea.

Vă mulţumim!
"

Afla mai multe despre: frfreactiecantonament 

viewscnt
Articole similare