You are here:

Reacţie de milioane din România, după argintul Mihaelei Cambei la Jocurile Olimpice: ”Strigătul ei a declanşat bucuria românilor”

Reacţie de milioane din România, după argintul Mihaelei Cambei la Jocurile Olimpice: ”Strigătul ei a declanşat bucuria românilor”
Comentarii

Mihaela Cambei (21 de ani) a luat argintul la Paris, iar Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) a avut o reacţionat.

Mihaela Cambei a adus a opta medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a cucerit argintul în competiţia de haltere feminin, categoria 49 kg.

Ea a ridicat 93 de kg la smuls, clasându-se pe primul loc, şi 112 kg la aruncat! La total, românca a avut 205 kg.

Totuşi, Mihaela Cambei s-a clasat pe locul 2. A fost nevoie de un record olimpic pentru ca românca să fie deposedată de medalia de aur.

Chinezoaica Hou Zhihui a ridicat 117 kg la aruncat şi a obţinut un total de 206 kg. Astfel, asiatica şi-a păstrat titlul olimpic de la Tokyo.

Dar performanţa reuşită de românca Mihaela Cambei a fost primită la cel mai înalt nivel în România, iar Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) a reacţionat ce tricolorul a urcat iar pe podium la Paris.

”Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024

Medalie de argint pentru Mihaela Cambei la haltere, categoria 49 kg. Sportiva noastră a reuşit un joc al nervilor în finala olimpică. A intrat la stilul smuls la 89 de kg si a stat atentă la adversare reuşind să jongleze cu greutăţile în favoarea sa. A urmat reuşita de la 91 de kg. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 de kg, a rămas doar cu 89 de kg ridicate. Între timp, Mihaela a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg. Strigătul ei a declanşat bucuria suporterilor români. Pe trei la acest stil a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, Mihaela a intrat în concurs la 106 kg. Fără probleme. jocul greutăţilor a început între adversare. Chinezoaica a plusat din prima 110 kg. Mihaela a răspuns şi ea cu aceeaşi greutate,, indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Medaliile s-au decis la ultima încercare. Tailandeza Khambao a ridicat în disperare 112 kg si Mihaela încă nu era sigură de medalie.

Cambei a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, cu toate puterile a reuşit. A ratat indianca la 114 kg şi apoi a reuşit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoaica a cerut 117 kg pentru aur. Prima ratată. Hou a schimbat clasamentul, a ridicat 117 kg si…. Mihaelaaa Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul l-a câştigat thailandeza Khambao. Diferenţa dintre aur şi argint a fost de 1 kg.

România are 8 medalii la Jocurile Olimpice: 3 de aur – 4 de argint şi 1 bronz

#TeamRomania #COSR #Paris2024 #toţipentru1

Mihaela Cambei a devenit vicecampioană olimpică”, a transmis COSR, pe Facebook, după performanţa extraordinară a Mihaelei Cambei.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicemihaela cambeihaltere 

viewscnt
Articole similare