You are here:

Reacţii dure după ce Anglia a primit un penalty controversat în semifinala cu Olanda: ”Sunt surprins!”

Reacţii dure după ce Anglia a primit un penalty controversat în semifinala cu Olanda: ”Sunt surprins!”

EURO

Comentarii

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Reacţii după Anglia - Olanda

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

La Dortmund, englezii au avut prima ocazie, la centrarea lui Bukayo Saka, ratată de Foden şi Trippier, în minutul 4. După numai trei minute Xavi Simons a deschis scorul pentru olandezi, cu un şut de la marginea careului. În minutul 15 Dumfries a avut o intervenţie neregulamentară, în careu, la Harry Kane şi, după consultarea VAR, arbitrul german Felix Zwayer a dictat lovitură de pedeapsă.

A executat Harry Kane, care a egalat în minutul 18. Dumfries a respins mingea de pe linia porţii, în minutul 23, iar elevii lui Ronald Koeman au răspuns prin bara lui Dumfries, din minutul 30 – lovitură de cap la centrarea lui Simons. Foden a trimis şi el în bară, în minutul 32, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1.

Pickford a scos incredibil în minutul 65, la van Dijk. Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Kyle Walker a centrat şi Bukayo Saka a înscris, dar Walker se afla în ofsaid. Cole Palmer a şutat prost dintr-o poziţie bună în minutul 86, dar golul calificării englezilor în finală a venit în minutul 90+1, din pasa aceluiaşi Cole Palmer. Ollie Watkins a preluat şi a şutat la colţul lung învingându-l pe Verbruggen.

Fostul arbitru FIFA Jonas Eriksson a vorbit despre fază şi a dat urmărotul verifict: a fost henţ la Bukayo Saka, motiv pentru care nu trebuia să se acorde penalty, ci lovitură liberă indirectă pentru Olanda!

”Sunt surprins că nu au analizat şi nu au întors faza. După regulament, este penalty (n.r. strict vorbind despre duelul Kane - Dumfries). În realitate, trebuie să interpretezi şi eu nu cred că trebuia penalizat. Însă e un henţ clar la Saka, ceea ce înseamnă că nu trebuia acordat penalty”, a declarat Jonas Eriksson, citat de Metro.

Afla mai multe despre: olandaangliaeuro 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul