Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţii dure în presa europeană după ce Messi a câştigat la Gala FIFA The Best: "Glumă de prost gust! Scandal! Decizie ciudată!"

Reacţii dure în presa europeană după ce Messi a câştigat la Gala FIFA The Best: "Glumă de prost gust! Scandal! Decizie ciudată!"
Comentarii

Presa europeană apreciază ca fiind o "glumă de prost gust" şi un adevărat scandal faptul că Lionel Messi a câştigat trofeul pentru cel mai bun jucător al lumii în 2023, la Gala FIFA The Best, în faţa norvegianului Erling Haaland.

Triumful lui Lionel Messi este cu atât mai ciudat cu cât premiul urma să se bazeze pe performanţele sportive între 19 decembrie 2022, a doua zi după finala Cupei Mondiale, şi 20 august 2023, perioadă în care Lionel Messi nu s-a remarcat în mod deosebit la Paris Saint-Germain (9 goluri, 6 pase de gol), câştigând doar campionatul Franţei.

Norsk rikskringkasting (NRK) se referă la "un scandal", termen preluat şi de Dagbladet, unul dintre cele mai importante ziare din Norvegia, şi Verdens Gang, care titrează pe site-ul său "Totul este greşit".

Clasamentul final a provocat reacţii puternice încă de la anunţarea rezultatelor şi de la dezvăluirea detaliilor voturilor, care au evidenţiat faptul că Lionel Messi a putut conta în primul rând pe sprijinul căpitanilor echipelor naţionale şi al fanilor, fără de care nu ar fi putut obţine acest premiu, jurnaliştii votând în proporţie covârşitoare pentru Erling Haaland.

The Times a denunţat "o decizie foarte ciudată", considerând că norvegianul Erling Haaland ar fi trebuit să fie încoronat. Manchester Evening News şi-a exprimat, de asemenea, surprinderea faţă de rezultat, împărtăşind frustrarea fanilor dezgustaţi ai lui Manchester City. În Germania, căpitanul campioanei mondiale din 1990, Lothar Matthäus, a criticat alegerea lui Messi: "Nu a câştigat niciun titlu important!".

"Messi nu-l merită", a titrat publicaţia spaniolă Relevo, înainte de a adăuga: "Dacă FIFA ar fi un organism respectat, ceea ce nu este cazul, şi dacă premiile Best ar fi apreciate şi râvnite, ceea ce nu este nici cazul, având în vedere lista de candidaţi, absurditatea care a avut loc la Londra ar fi o pată de neşters în istoria sa. Dar a fost confirmarea unei erori de principiu, deoarece premierea individului într-un joc colectiv nu poate fi considerată decât o anomalie şi o discreditare care a provocat uimire şi indignare în proporţii aproape egale (...) Pentru câteva secunde care au durat câteva secole, televiziunea a difuzat gesturi care au dezvăluit nivelul de suprarealism. Tatăl lui Haaland, un norvegian cu un aspect militar, şi-a ridicat de două ori sprânceana stângă, ceea ce este unul dintre acele ticuri care apar atunci când ai probleme în a-ţi controla nervii."

Şi pentru AS, "Messi câştigă cel mai controversat The Best al tuturor timpurilor".

"Gala The Best 2023 nu a fost lipsită de controverse, iar unul dintre principalele motive a fost faptul că Leo Messi a câştigat premiul FIFA Best Male Player 2023. Adevărul este că Erling Haaland, marele favorit la câştigarea premiului după tripla sa cu Manchester City, a fost la egalitate cu starul argentinian, dar criteriile de departajare ale FIFA au înclinat balanţa în favoarea lui Leo Messi", a notat AS.

Pentru Marca, premiul pentru cel mai bun jucător acordat lui Lionel Messi a fost "o surpriză majoră în istoria recentă a premiilor din fotbal". Un rezultat care chiar a "subminat serios credibilitatea Fifa, marele perdant al serii", scrie ziarul madrilen.

 

Afla mai multe despre: messigala fifa the best 

viewscnt
Articole similare