Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Messi şi Haaland au fost la egalitate de puncte la Gala FIFA The Best! Cum au votat Stanciu şi Edi Iordănescu şi cum s-a ales câştigătorul

Messi şi Haaland au fost la egalitate de puncte la Gala FIFA The Best! Cum au votat Stanciu şi Edi Iordănescu şi cum s-a ales câştigătorul
Comentarii

Lionel Messi şi Erling Haaland au fost la egalitate de puncte, 48, în clasamentul pentru desemnarea celui mai bun jucător al anului 2023 în cadrul Galei FIFA The Best.

Pentru acordarea premiilor s-au luat în considerare voturile selecţionerilor, căpitanilor, jurnaliştilor şi fanilor din selecţionatele afiliate FIFA.

Messi şi Haaland au obţinut amândoi 48 de puncte, dar articolul 12 din regulamentul de acordare a premiilor explică faptul că, în caz de egalitate, câştigătorul este cel care a primit cele mai multe cinci puncte din voturile căpitanilor.

Leo Messi, în total cu 48 de puncte, a obţinut 13 puncte de la voturile căpitanilor (677 de voturi), 11 puncte de la antrenori (476 de voturi), 11 puncte de la presă (315 voturi) şi 13 puncte de la fani (613.293 de voturi).

Cele 48 de puncte ale lui Haaland provin din 11 puncte din partea căpitanilor (557 voturi), 13 puncte din partea antrenorilor (541 voturi), 13 puncte din partea presei (729 voturi), 11 puncte din partea fanilor (365.893 voturi).

Aflat pe locul 3, Kylian Mbappe a obţinut 35 de puncte, 9 din partea căpitanilor, 9 din partea antrenorilor, 9 din partea jurnaliştilor şi 8 din partea fanilor.

Cum au votat Stanciu şi Edi Iordănescu

Selecţionerul Edward Iordănescu i-a votat, în ordine, pe Erling Haaland (Manchester City), Kylian Mbappe (PSG) şi Victor Osimhen (Napoli), la premiul pentru cel mai bun jucător FIFA al anului 2023.

Căpitanul naţionalei, Nicolae Stanciu, i-a preferat, în ordine, pe Lionel Messi (Inter Miami), Kylian Mbappe (PSG) şi Kevin De Bruyne (Manchester City).

La feminin, căpitanul României, Ioana Bortan, le-a votat pe Keira Walsh, Mapi Leon şi Aitana Bonmati.

Selecţionerul Cristian Dulca le-a preferat pe Salma Paralluelo, Aitana Bonmati şi Jennifer Hermoso.

Lionel Messi şi Aitana Bonmati au fost desemnaţi jucătorii anului 2023, luni seară, la gala FIFA The Best, de la Londra.

Afla mai multe despre: edi iordanescunicolae stanciumessihaaland 

viewscnt
Articole similare