Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Record doborât! 331 de milioane de euro pentru Haaland. Norvegianul, transfer fabulos

Record doborât! 331 de milioane de euro pentru Haaland. Norvegianul, transfer fabulosgalerie foto

Borussia Dortmund

Comentarii

Transferul norvegianului Erling Haaland de la Borussia Dortmund la Real Madrid poate doborî un record istoric pentru gruparea blanco.

Erling Haaland pare decis ca din vară să schimbe echipa. Super atacantul norvegian este dorit de toate forţele mari ale Europei, iar cifrele sale îl ajută să-şi menţină o cotă extrem de ridicată.

Cea mai aproape să obţină semnătura norvegianului ar fi, potrivit presei spaniole, Real Madrid. Dar, transferul lui Haaland ar însemna o mutare extrem de costisitoare pentru gruparea blanco.

Şi nu atât în privinţa sumei de transfer, cât în ceea ce priveşte investiţia totală a clubului blanco în atacantul la care visează toţi fanii Realului.

Cât ar urma să o coste pe Real Madrid transferul lui Erling Haaland

Potrivit Don Diario, operaţiunea Haaland ar urma să o coste pe Real Madrid 331 de milioane de euro. Ar fi cea mai mare sumă investită de madrileni într-un jucător, depăşind sumele investite în total în Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale.

Între exigenţele lui Mino Raiola (n.r agentul fotbalistului), cele ale Borussiei Dortmund, dar şi cele ale jucătorului, Real Madrid se va vedea obligată să facă o mişcare economică riscantă, dar bine venită, susţine presa iberică.

Momentan, Haaland este accidentat şi ar putea rata meciurile din acest final de an. Don Diario scrie că Real Madrid monitorizează inclusiv situaţia accidentării jucătorului norvegian, cel care ar urma să ajungă din vară pe Concha Espina. Conform sursei citate, ”Florentino Perez este dispus să facă un sacrificiu din punct de vedere financiar pentru a obţine transferul. Dar, 331 de milioane de euro este o sumă uriaşă, astfel că Madridul analizează toate plusurile şi minusurile tranzacţiei”.

Don Diario explică operaţiunea Haaland astfel: 75 de milioane de euro ar trebui plătite către Borussia Dortmund, iar alte 40 de milioane ar reveni agenţilor fotbalistului. Erling Haaland vrea un salariu de 36 de milioane de euro pe an, iar dacă ţinem cont de faptul că Haaland ar urma să semneze pe 6 ani, acest lucru înseamnă că salariul s-ar ridica la 216 milioane de euro pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu.

”Firesc, Real Madrid va face tot posibilul pentru a diminua această sumă, dar nu va fi deloc o provocare uşoară. Real Madrid trebuie să studieze foarte bine operaţiunea Haaland, ţinând cont că deja contează în atacul său pe Benzema, Vinicius, Rodrygo sau Hazard şi că în curând l-ar putea adăuga pe Mbappé” mai scrie Don Diario, în analiza sa.

Afla mai multe despre: real madridborussia dortmunderling haaland 

viewscnt
Articole similare