You are here:

Ricardo Grigore, discurs în stilul lui Gică Hagi! Dă vină pe condiţiile din România după Jocurile Olimpice: "Să protejăm sportul ăsta. Cum se face în Ungaria"

Ricardo Grigore, discurs în stilul lui Gică Hagi! Dă vină pe condiţiile din România după Jocurile Olimpice: "Să protejăm sportul ăsta. Cum se face în Ungaria"
Comentarii

Fundaşul lui Dinamo Bucureşti, Ricardo Grigore, care a fost prezent şi la Jocurile Olimpice, a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul carierei. El a cerut investiţii în fotbalul românesc, pentru a nu rămâne în urmă.

Naţionala olimpică a României, cu un lot de avarie, nu s-a calificat dintr-o grupă cu Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Honduras la Jocurile Olimpice. Tricolorii au avut nevoie de o victorie în ultima etapă a grupelor, dar au remizat cu Noua Zeelandă. 

"Îmi doream foarte mult să joc pentru că mi-a fost dor să joc la Dinamo. A fost o perioadă destul de grea, chiar dacă lumea o să vorbească din nou, dar a fost o perioadă destul de grea. Numai noi ştim ce a fost pe acolo. A trebuit să ne adaptăm foarte repede la condiţii, am încercat să o facem, dar rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor noastre şi aşteptărilor românilor.

Am citit şi eu, la fel ca toţi colegii, am citit ce s-a scris în presă. S-a exagerat cam mult. Tot timpul se va găsi cineva să zică ceva. Şi dacă ajungeam în finală <<Păi, da, băi, nu puteau să câştige că au ajuns acolo?>>. Ăştia suntem noi, asta e mentalitatea noastră, nu o vom schimba aşa uşor şi vor dura ani mulţi",  a spus, revoltat fundaşul lui Dinamo. 

"Dacă luăm toţi juniorii  din România, nu ştiu să facă o genoflexiune cu bara în spate"

Ricardo Grigore s-a raportat la Ungaria şi la Coreea de Sud, adversara de la Jocurile Olimpice care ne-a învins la un scor usturător, 4-0. Apărătorul central cere condiţii pentru ca tinerii fotbalişti să se dezvolte sănătos. 

"De mici, coreeni au crescut într-un mediu mai avansat decât noi. Chiar dacă nu joacă la echipe puternice. Noi am dat de iarbă la 20 de ani, ei joacă de la 13-14 ani şi cu condiţii de antrenament, de refacere. Păi, hai să ne uităm la ţara noastră, ce bani alocăm fotbalului, cum obligăm sponsorii să vină şi să investească în fotbal. Pentru că eram copil pe vremea aia când erau sponsori. La noi, toţi sponsorii au venit şi au intrat la puşcărie. De ce să mai vină să rişte? Noi nu ştim ca guvern să protejăm un pic sportul ăsta? E sportul rege, cum se face în Ungaria. Ar trebui o schimbare radicală din temelie. 

E normal ca lumea să aibă pretenţii de la această generaţie, pentru că am ajuns intr-o semifinală de campionat european, era normal să îşi dorească să câştigăm ,să mergem mai departe, dar din păcate nu s-a putut. Ştim mai bine cum ne-am antrenat, ştim mai bine în ce condiţii am crescut. Nu trebuie să ne plângem de aceste lucruri, dar suntem la ani în spate de ce e în străinătate. Ne antrenamt patru echipe de juniori pe un teren sintetic. Sala de forţă am văzut-o la 18 ani, la Săftica, până atunci nu am ştiut ce e sala de forţă la un antrenament. Nu ştim să facem o genoflexiune. Dacă luăm toţi juniorii  din România, nu ştiu să facă o genoflexiune cu bara în spate.  Cei din străinătate fac genoflexiuni şi tracţiuni cu 20 de kilograme pe la 17 ani şi, când intră, ară terenul. Pentru că au codiţii, le pasă celor care investesc în acest sport", a încheiat Ricardo Grigore. 

Afla mai multe despre: ricardo grigoreromaniaconditii fotbal romania 

viewscnt
Articole similare