Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a pierdut un sportiv cu şanse la medalie la Jocurile Olimpice. A fost suspendat 17 luni de Tribunalul Antidoping

România a pierdut un sportiv cu şanse la medalie la Jocurile Olimpice. A fost suspendat 17 luni de Tribunalul Antidoping

Jocurile olimpice

Comentarii

Ciclistul Vlad Dascălu (26 de ani) a fost suspendat 17 luni de Tribunalul Antidoping. El a avut trei abateri privind localizarea în interval de 12 luni şi va rata Jocurile Olimpice.

Sportivul român cu şanse la medalie la Olimpiada de la Paris, suspendat de Tribunalul Antidoping

Federaţia Română de Ciclism a anunţat, marţi seară, 21 mai, că Tribunalul Antidoping al Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI) a pronunţat o decizie de suspendare a sportivului Vlad Dascălu.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Tribunalul l-a găsit pe Dascălu vinovat de încălcarea regulilor anti-doping, respectiv trei abateri la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni.

În conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping şi a Regulilor UCI Anti-Doping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz, 21 mai 2024, fiind valabilă până la 20 octombrie 2025.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Federaţia Română de Ciclism a ţinut să precizeze că nu este vorba despre un caz de doping şi că nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad Dascălu.

În vârstă de 26 de ani şi născut la Fălticeni, în judeţul Suceava, Vlad Dascălu a luat primul loc la Jocurile Europene la ciclism - mountain-bike şi a terminat pe locul 7 la Olimpiada de la Tokyo din 2021.

Afla mai multe despre: jocurile olimpiceciclismvlad dascalu 

viewscnt
Articole similare