adplus-dvertising
You are here:

România, în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei Mondiale. Cum arată lista posibilelor adversare

România, în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei Mondiale. Cum arată lista posibilelor adversare

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României se află în prima urnă valorică, la tragerea la sorţi de sâmbătă, pentru meciurile din faza play-off a Campionatului Mondial din 2023.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, naţionala României prinde un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru se datorează faptului că echipe clasate mai bine la CE2022 au obţinut deja calificarea directă la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care va juca pentru locurile 5-6.

Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, iar în urna a doua, de unde va veni adversara tricolorelor, se află echipele Cehia, Austria, Slovacia, Islanda, Turcia, Ucraina, Portugalia, Grecia, Italia şi Kosovo.

Meciurile din play-off-ul CM2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

Câştigătoarele se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

viewscnt
Articole similare