Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a încheiat campionatul Germaniei! Bayern Munchen este campioană în Bundesliga. Care sunt cele două retrogradate

S-a încheiat campionatul Germaniei! Bayern Munchen este campioană în Bundesliga. Care sunt cele două retrogradate

Bundesliga

Comentarii

Sâmbătă s-au disputat, în Germania, meciurile ultimei etape în primul eşalon, în urma cărora s-au stabilit echipele care vor evolua în cupele europene, dar şi a doua retrogradată, după Greuther Furth.

Final în sezonul 2021-2022 din Bundesliga

S-a terminat o nouă ediţie de Bundesliga şi s-au încheiat şi două ere. Robert Lewandowski a jucat ultimul său meci pentru Bayern şi şi-a luat adio de la Germania cu un gol în poarta lui Wolfsburg, scor 0-2. 

Atacantul polonez a încheiat sezonul cu 35 de reuşite. În opt ani la Bayern, Lewa a fost golgheterul Bundesligii de şase ori. Directorul sportiv al bavarezilor a anunţat că starul polonez în vârstă de 33 de ani a refuzat să discute un nou contract şi va pleca în această vară. Cea mai probabilă destinaţie este Barcelona. 

Haaland a jucat şi el pentru ultima dată la Borussia Dortmund. Şi el a înscris, din penalty, în victoria cu 2-1 cu Hertha Berlin. Norvegianul a evoluat doar doi ani şi jumătate în Germania, timp suficient pentru a marca 66 de goluri doar în campionat. Va merge la City în schimbul a 75 de milioane de euro.

Campioana Bayern Munchen şi următoarele trei clasate, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen şi Leipzig, vor juca în grupele Ligii Campionilor. Locul 5, Union Berlin, va evolua în grupele Ligii Europa. Ocupanta poziţiei a şasea, Freiburg, va participa în play-off-ul Conference League.

Au retrogradat ultimele două clasate, Arminia Bielefeld şi Greuther Furth. Ocupanta locului 16, Hertha Berlin, va evolua un baraj de menţinere în primul eşalon.

Rezultalele ultimei etape din Bundesliga

  • Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2-1
  • Wolfsburg – Bayern Munchen 2-2
  • Leverkusen – Freiburg 2-1
  • Union Berlin – Bochum 3-2
  • Borussia Monchengladbach – Hoffenheim 5-1
  • Stuttgart – FC Koln 2-1
  • Mainz – Frankfurt 2-2
  • Augsburg – Greuther Furth 2-1
  • Arminia Bielefeld – Leipzig 1-1

Afla mai multe despre: bayern munchenbundeliga sezonul 2021-2022 

viewscnt
Articole similare