Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-au arătat 21 de minute, s-au jucat 27! Record de prelungiri la finala Europa League. Sevilla - Roma, meci de 147 de minute

S-au arătat 21 de minute, s-au jucat 27! Record de prelungiri la finala Europa League. Sevilla - Roma, meci de 147 de minute
Comentarii

Finala Europa League 2023 a avut o durată incredibilă de joc de 147 de minute. Cum a fost posibil se poate explica doar prin foarte multele întreruperi şi minute de prelungiri acordate în consecinţă.

Sevilla a câştigat Europa League, după ce a învins-o pe AS Roma, scor 1-1 şi 4-1 în urma loviturilor de departajare, în finala disputată pe Puskas Arena din Budapesta. Pentru Sevilla este al şaptelea triumf în a doua competiţie continentală intercluburi.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1. Au marcat Mancini ’55 (autogol) pentru Sevilla, respectiv Dybala ‘35 pentru Roma.

La lovituri de departajare, pentru Sevilla au marcat Ocampos, Lamela, Rakitic şi Montiel.

În schimb, la AS Roma, singurul care a marcat a fost Cristante, în timp ce Mancini şi Ibanez au ratat.

S-au arătat 21 de minute, s-au jucat 27! Record de prelungiri la finala Europa League. Sevilla - Roma, meci de 147 de minute

Astfel, Sevilla a devenit pentru a şaptea oară campioană în Europa League, la capătul unui meci care a durat, în total, 147 de minute!

Pe lângă cele 90 regulamentare şi cele 30 adiţionale, care au rezultat 120, s-au mai arătat încă 21 de minute de prelungiri la cele patru reprize câte s-au jucat.

Prima repriză de 45 de minute a fost prelungită cu şapte minute, iar a doua, cu şase. Apoi, la prima repriză a prelungirilor de 30 minute au mai fost adăugate încă două adiţionale, iar cea de-a doua repriză de prelungiri a fost prelungită cu încă şase minute.

Dar s-au jucat 12, deoarece jucătorii ambelor formaţii au acuzat dureri musculare şi minute în şir meciul nu s-a putut relua.

În cele din urmă, Sevilla s-a impus după loviturile de departajare şi a cucerit pentru a şaptea oară în istorie trofeul Europa League.

În schimb, pentru Jose Mourinho este prima finală europeană pierdută în cariera sa de antrenor.

Aşadar, aceste minute foarte multe de prelungiri acordate la finala Europa League din 2023 aduc aminte de cele date la turneul final de campionat mondial din Qatar, de la finalul anului trecut

Dar parcă cele de la meciul Sevilla - AS Roma, disputat la Budapesta, le-au întrecut pe cele de la Mondial.

Afla mai multe despre: europa leaguesevillasevilla as roma 

viewscnt
Articole similare