You are here:

Sabrina Maneca Voinea, locul 8 în finală la bârnă de la Jocurile Olimpice, după ce a căzut de două ori

Sabrina Maneca Voinea, locul 8 în finală la bârnă de la Jocurile Olimpice, după ce a căzut de două ori
Comentarii

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea s-a clasat, luni, pe locul 8 în finală la bârnă, după ce a căzut de două ori de pe aparat, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea va mai concura în finală la sol, alături de Ana Maria Bărbosu.

Sabrina Maneca Voinea a căzut de două ori de pe aparat şi a fost notată cu 11.733 pentru exerciţiul de la bârnă, cu care s-a clasat pe locul 8. În calificări, gimnasta a obţinut nota 14.000.

Aurul olimpic a revenit sportivei Alice D’Amato (Italia, 14.366), iar pe podium au mai urcat Yaqin Zhou (China, 14.100) şi Manila Esposito (Italia, 14.000). Simone Biles, favorită la medalie, a căzut de pe aparat şi a primit nota 13.100.

La feminin, competiţia olimpică se încheie cu finala la sol, în care România va fi reprezentată, tot luni, de Sabrina Maneca Voinea (13.800 în calificări) şi Ana Maria Bărbosu (13.600).

În primele finale pe aparate medaliile de aur au fost câştigate de Simone Biles (SUA, sărituri) şi Kaylia Nemour (Algeria, paralele). La individual-compus, medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles, care a câştigat aurul olimpic şi în competiţia pe echipe, în care România a revenit după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.

Afla mai multe despre: romaniateam romaniagimnastica artisticasabrina maneca voineaparis 2024jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare