Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Salt uriaş pentru Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după ce a ajuns în semifinale la Miami Open. Câţi bani a câştigat românca

Salt uriaş pentru Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după ce a ajuns în semifinale la Miami Open. Câţi bani a câştigat românca

Tenis

Comentarii

Sorana Cîrstea (32 de ani) a ajuns până în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami, unde a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, în două seturi.

Salt uriaş pentru Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după ce a ajuns în semifinale la Miami Open. Câţi bani va primi românca

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, a fost eliminată, vineri, de Petra Kvitova, locul 12 WTA, scor 5-7, 4-6, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami.

Meciul a avut o durată de o oră şi 43 de minute, la capătul căruia jucătoarea din România şi-a încheiat parcursul spectaculos de la Miami Open.

Datorită performanţei de a ajunge până în faza semifinalelor, Sorana Cîrstea va avea un salt fabulos în clasamentul mondial al tenisului feminin. De luni va ocupa locul 41 WTA, după o urcare de 33 de locuri!

Dar aceasta nu este singura urcare impresionantă a româncei din ultima perioadă. În urmă cu două săptămâni, Sorana a atins sferturile de finală la turneul de la Indian Wells, rezultat ce i-a mai adus o urcare de nouă locuri în ierarhie.

De asemenea, pentru Sorana Cîrstea a fost prima semifinală de turneu WTA 1000 după zece ani. În 2013, ea ajungea până în finală la Rogers Cup, fiind învinsă în ultimul act de Serena Williams.  

Românca a obţinut un premiu de 352.635 dolari şi 390 de puncte. Finalista învinsă va obţine 662.360 de dolari şi 650 de puncte, iar campioana va fi recompensată cu 1.262.220 dolari şi 1000 de puncte.

În finala de la Miami Open, Petra Kvitova o va întâlni pe sportiva din Kazahstan Elena Rybakina, locul 7 WTA.

Afla mai multe despre: sorana cirsteateniswta 

viewscnt
Articole similare