Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Săritura ţapului înainte de minge. O bătaie de joc!”. Tehnica lui Dugandzic de la 11 metri, criticată în termeni duri | EXCLUSIV

”Săritura ţapului înainte de minge. O bătaie de joc!”. Tehnica lui Dugandzic de la 11 metri, criticată în termeni duri | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Basarab Panduru (52 de ani) este de părere că Adrian Mutu (44 de ani) trebuie să-şi schimbe executantul de lovituri de la 11 metri sau să-l determine pe Marko Dugandzic (28 de ani) să-şi schimbul stilul de şut pentru a avea o eficienţă mai mare.

Expertul Orange Sport consideră că modul în care atacantul croat bate loviturile de la 11 metri este unul deficitar, iar în faţa unui portar cu nervi tare, care nu se aruncă dinainte, ai toate şansele să ratezi.

Basarab Panduru îi sugerează lui Marko Dugandzic cum să bată 11 metri în continuare

”Pandi” este de părere că prin oprirea bruscă în faţa balonului, înainte de execuţie, jucătorul pierde posibilitatea de a trage în forţă, iar portarul trebuie doar să spere că nu tragi perfect, în plasa laterală, pentru a se întinde să apere şutul.

Sâmbătă seară, Marko Dugandzic a devenit primul jucător din Superligă ce a irosit două lovitură de la 11 metri în actuala ediţia, odată cu ratarea din finalul meciului cu FC Hermannstadt, pierdut de Rapid cu 0-1.

Fostul internaţional Basarab Panduru îl sfătuieşte pe Marlo Dugandzic să bată loviturile de la 11 metri în stilul Marius Lăcătuş: tare şi pe colţ. Iar dacă nu se simte în stare, să lase pe altcineva.

Tot am spus: nu poţi să pui jucătorii din aceştia, care bat aşa. Este o bătaie de joc, nu un penalty! Când dă gol, ce bine l-a fentat. Stai puţin. Găseşte un portar şmecher, care nu se mai aruncă şi are şanse mari să-ţi apere. Am explicat de 100 de ori: te duci tare şi dai în plasa laterală. Fizic, portarul nu are cum să ajungă la minge.

Dacă eşti în stare să dai, dai. Dacă aşa e bine... săritura ţapului înainte de minge! Nu mai ai nici forţă, nici nimic. Te duci cu piciorul spre minge şi aştepţi ca portarul să sară. Portarul nu se mai aruncă, stă pe mijloc, ai dat peste poartă de frică. Că ţi-a tremurat piciorul.

El se tot uită la portar. Letica n-a plecat, iar el a tras exact unde putea portarul să apere: un metru stânga, un metru dreapta. Că n-are cum să ajungă la bară niciodată. Dar dacă aşa e cel mai bine...”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Rapid - Hermannstadt 0-1 (Balaure 32)

  • RAPID: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, C. Ignat, Junior Morais – Emmers (Kait 46), Crepulja (A. Albu 46), A. Ioniţă II – Papeau (Pănoiu 75), Luckassen (Dugandzic 46), Ongenda (Costache 46).
  • ANTRENOR: Adrian Mutu
     
  • FC HERMANNSTADT: Letica - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ - Biceanu (Antoche 88), Sota Mino – Balaure (Bărbuţ 78), Limaj (Baba Alhassan 70), C. Popescu (Oroian 70) - D. Paraschiv (G. Iancu 71).
  • ANTRENOR: Marius Măldărăşanu

Afla mai multe despre: leticapandurudugandzic 

viewscnt
Articole similare