Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se face! Investiţie de zeci de milioane de euro la Constanţa. Gică Hagi îşi îndeplineşte visul

Se face! Investiţie de zeci de milioane de euro la Constanţa. Gică Hagi îşi îndeplineşte visulgalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Unul dintre visurile lui Gică Hagi urmează să se îndeplinească după investiţiile de zeci de milioane de euro care se anunţă la Constanţa.

Gică Hagi şi-a dorit după retragere să contibuie în continuare la dezvoltarea fotbalului românesc. ”Regele” a construit la Ovidiu una dintre cele mai moderne academii din această zonă a Europei, dar nu vrea să se oprească aici.

Gică Hagi a fost de acord ca Viitorul să fuzioneze cu Farul şi să creeze astfel o nouă forţă în fotbalul românesc. Dar Hagi vrea să meargă mai departe şi unul dintre visurile sale este pe cale să se îndeplinească.

Investiţii de zeci de milioane de euro la Constanţa. De unde vin banii

Cel mai mare fotbalist din istoria României a reuşit să construiască de la zero un club care intrase deja în galeria echipelor importante din fotbalul românesc, Viitorul.

Însă Gică Hagi a declarat în mai multe rânduri că îşi doreşte un proiect amplu, care să adune toată susţinerea din judeţul Constanţa, atât la nivel financiar, cât şi ca suporteri.

În vara trecută, Viitorul a fuzionat cu Farul, dar numai după ce Gică Hagi a primit asigurări că noul proiect se va bucura de mult mai multă susţinere.

Una dintre condiţiile pe care le-a pus a fost ca autorităţile locale să demareze procedurile pentru construirea unui nou stadion, un vis mai vechi al lui Gică Hagi.

Lucrurile s-au pus deja în mişcare şi au fost încheiate deja studiile de prefezabilitate şi fezabilitate.

Acum, proiectul intră în următoarea fază. Potrivit ct100.ro, Primăria Constanţa a publicat bugetul pentru anul 2022 şi în el au fost cuprinse cheltuielile pentru demolarea actualului stadion ”Gheorghe Hagi”.

După ce vechiul stadion va fi demolat, aici urmează să înceapă lucrările de construcţie pentru noul stadion, obiectiv care va fi de această dată finanţat de Compania Naţională de Investiţii.

Noua arenă urmează să aibă în jur de 15.000 de locuri, costurile totale ar urma să fi de aproximativ 48 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în doi ani.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Investiţii totale de 100 de milioane de euro la Constanţa

Însă autorităţile din Constanţa nu-şi doresc doar reconstrucţia stadionului, ci ridicarea unui întreg complex sportiv, care să revitalizeze sportul din oraşul de la malul Mării Negre.

Pe lângă noul stadion, în complex ar urma să fie construite terenuri de antrenament pentru fotbal, o arenă de tenis de aproximativ 5.000 de locuri - care poate găzdui meciuri din WTA şi ATP, încă o arenă de tenis de 1.000 de locuri, terenuri de antrenament pentru tenis, un centru administrativ, spaţii de cazare şi de recuperare pentru sportivi.

Investiţia totală pentru noul complex sportiv din Constanţa ar urma să se ridice la aproximativ 100 de milioane de euro, bani ce vor fi asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare