Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Secretul Croaţiei după ce a terminat din nou pe podium la Cupa Mondială: ”Selecţia este făcută la standarde europene!” Comparaţia făcută cu Serbia şi România | EXCLUSIV

Secretul Croaţiei după ce a terminat din nou pe podium la Cupa Mondială: ”Selecţia este făcută la standarde europene!” Comparaţia făcută cu Serbia şi România | EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Andrei Vochin a fost invitat în studioul Orange Sport, unde a analizat performanţa Croaţiei de la Campionatul Mondial din Qatar.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (2-1), selecţionata Marocului, şi a câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială din Qatar.

Este pentru a doua oară în istorie când Croaţia se clasează pe locul trei la Cupa Mondială, după ediţia din 1998.

La finalul partidei, Andrei Vochin, expert Orange Sport, a analizat performanţa croaţilor şi a făcut o comparaţie între fotbalul din Croaţia, Serbia şi cel din România. Consilierul lui Răzvan Burleanu susţine că în Croaţia academiile de fotbal ar fi la un standard foarte ridicat.

”Selecţia este făcută la standarde europene!”

”Eu cred că la nivel de academii, dacă este să judecăm după ce fotbalişti trimit în primele 5 campionate ale Europei, Croaţia se află în primele 5 ca funizor de jucători în toate campionatele europene.

Mai mult decât atât, dacă te uiţi la rezultatele din Youth League ale celor de la Dinamo Zagreb... ai să vezi că sunt nişte rezultate pe care le fac.

Din punctul meu de vedere, academiile sunt mai bune. Cred că sunt mai multe argumente, dar cred că este unul principal. Având academii, ajung să aibă produse de export vandabile la un preţ corect. Atunci, aceşti jucători ajung în primele 5 campionate din Europa. 

Eu cred că selecţia se face mult mai bine pe criterii cerute de fotbalul internaţional. Cred că instruirea este mult mai bună. Au antrenori croaţi şi la nivel de juniori. La nivelul competiţiei interne s-ar putea să fie probleme.

Pentru că în Serbia sunt Partizan şi Steaua Roşie. În Croaţia sunt Hajduk Split şi Dinamo Zagreb ca principale adversare. Doar că poziţia lor geografică îi ajută să meargă la turnee în Spania, Germania, iar acei jucători se obişnuiesc cu confruntările astea mai des decât cei de la noi”, a spus Andrei Vochin, la Orange Sport. 

Croaţia a învins Maroc, scor 2-1, şi a câştigat medaliile de bronz

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (2-1), selecţionata Marocului, şi a câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială din Qatar.

Meciul de pe Khalifa International Stadium a început cu greşeala lui Bounou, care a fost aproape de autogol în minutul 3 şi a continuat cu golul lui Gvardiol, cap la o recentrare, tot cu capul, reuşită de Perisic. 1-0 pentru Croaţia în minutul 7, un avantaj de care europenii nu s-au putut bucura foarte mult timp. În minutul 9, Achraf Dari a profitat de respingerea greşită a lui Majer şi a egalat. Au urmat ocaziile lui Modric şi En Nesyri, pentru ca în minutul 42 croaţii să preia conducerea. Şut senzaţional al lui Orsic şi gol de generic pentru 2-1 la pauză.

Partea secundă a fost mai calmă. Livakovic a intervenit foarte bine în faţa lui En Nesyri, în minutul 75, iar ambele echipe au cerut câte un penalti – croaţii la contactul dintre Amrabat şi Gvardiol, iar marocanii la duelul lui Hakimi cu Petkovic. Kovacici a şutat pe lângă poartă în minutul 87, când a trecut uşor de Hakimi, şi Croaţia a învins cu 2-1, câştigând medalia de bronz a Cupei Mondiale din Qatar.

Afla mai multe despre: cupa mondială-croaţia-românia-serbia 

viewscnt
Articole similare