You are here:

Secundul lui Edward Iordănescu, replică acidă pentru Dusan Uhrin: "Într-o lună s-a reuşit distrugerea echipei"

Secundul lui Edward Iordănescu, replică acidă pentru Dusan Uhrin: "Într-o lună s-a reuşit distrugerea echipei"galerie foto

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Gaz Metan Mediaş a pierdut, vineri seară, 0-5 cu Astra Giurgiu, iar la finalul partidei, Dusan Uhrin Jr. s-a declarat nemulţumit de modul în care se prezintă fizic jucătorii, aruncând "săgeţi" către fostul staff tehnic.

Ionuţ Stelescu, asistentul pe care Edward Iordănescu, predecesorul lui Uhrin la Gaz Metan, a ţinut să îi răspundă antrenorului ceh şi să demonteze afirmaţiile făcute de acesta, acuzând, la rândul lui, că echipă a fost distrusă în ultima lună, de când fostul antrenor al lui Dinamo a fost numit "principal" la Mediaş. 

"Pentru că lucrez într-un staff, consider de TOP 3 al fotbalului românesc, de aproximativ 8 ani alături de Edi Iordănescu mă simt obligat să punctez câteva lucruri esenţiale în ceea ce priveşte munca noastră şi a mea, deoarece apar tot mai multe remarci ale nivelului de pregătire a echipei Gaz Metan. Întotdeauna am considerat că un sportiv care intenţionează să participe la o competiţie, la maximul posibilităţilor sale, trebuie să fie supus unui proces de antrenament complex şi pentru o perioadă lungă de timp. Pregătirea acestuia trece prin transformări, achiziţii şi stabilizarea proceselor fiziologice şi tehnico-tactice, printr-o dezvoltare echilibrată şi respectarea principiilor biologice şi pedagogice care, în practică, permit îmbunătăţirea performanţei sportivului. 

În staff, întotdeauna folosim o metodologie a pregătirii bine structurată pe toţi factorii antrenamentului, respectiv folosim tipologii de pregatire bine elaborate de periodizare A-T-R (acumulare, transformare, realizare), înregistrând şi monitorizând mereu datele din antrenamente şi joc. La momentul martie 2020, echipa avea după CFR Cluj cel mai mare număr de meciuri fără gol primit, având o medie constantă cu un volum de metri alergaţi de aproximativ 11000 m, cu o medie a vitezei maximale de peste 1300 m, echipa Gaz Metan aflându-se pe locul 2 in ceea ce priveste clasamentul pe echipe al duelurilor şi al duelurilor câştigate pe zone, pe locul 3 la deposedari. Echipa chiar dacă a fost blocată de această pandemie şi băieţii au stat în şomaj tehnic au primit şi au lucrat în această perioadă diferitele programe de pregătire primite de la noi, nefiind ca alte echipe care s-au antrenat pe grupuri în această perioadă. De când am început perioada de pregătire în luna mai şi m-am ocupat de echipă alături de colegi, echipa în primele doua etape după reînceperea campionatului a aratat bine, chiar dacă, jucând în 10 oameni în deplasarea de la ASTRA peste 60 minute, băieţii au reuşit să domine jocul terminat 0-0, având si cele mai mari ocazii pentru a câştiga jocul. Au fost jucatori care au alergat 11500 m şi viteza maximă dezvoltată în jocul cu ASTRA, chiar în inferioritate numerică, a fost de peste 1040 m, iar la jocul cu FCSB a fost peste 1350 m şi un volum total de metri de peste 110000, apoi la meciurile cu Botoşani şi Craiova a scăzut viteza maximă la media de 800 m??!!, sunt date care există şi se pot consulta având destule informaţii în acest sens, nu mai suntem la stadiul să apreciem procente decât făcând o analiză minuţioasă şi ştiinţifică a tuturor datelor existente.
Echipa Gaz Metan a intrat în playoff şi foarte rar se accidentau jucătorii sau chiar deloc, deoarece lucram foarte mult pe prevenţie şi de asemenea cu o atenţie deosebită pe concentrarea încărcării.
Acum, observam că sunt foarte mulţi jucatori accidentaţi cu leziuni musculare şi entorse. Consider că nu este normal şi profesionist să dăm vina mereu pe alţii, mai ales că de la momentul de când noi staff-ul nu ne mai ocupăm de pregătirea echipei au trecut mai bine de 5 săptămâni timp în care se puteau face anumite modificări şi aduce echipa la un procent de 100%, sau poate şi asta se va întâmpla dupa inca 5 săptămâni!!!. După 16 luni cu echipa noi am făcut o performanţă unică şi atins multe borne de performanţă în premiera cu Gaz Metan: cea mai lungă serie de victorii consecutive si cel mai mare număr de victorii consecutive, am pierdut un meci acasă într-un an competiţional şi nu e fair-play să vorbim după 5 săptămâni de echipă nepregătită fizic şi reconstrucţie!!? Reconstrucţia s-a făcut din vara lui 2019 când au fost aduşi 15 jucători şi acum într-o lună s-a “reuşit” deja distrugerea echipei.
Motivul despărţirii lui Edi şi implicit a staff-ului este deja foarte bine cunoscut, nemaifiind de acord cu politica care urma să se implementeze în interiorul clubului, renunţându-se la jucătorii cu care am muncit peste un an si jumătate, ca să jucăm în playoff cu copiii!!. Nu este normal chiar dacă noi mereu am stimulat promovarea acestora, inclusiv pe cei 3 debutanţi noi i-am luat în cantonamente şi le-am dat minute în jocurile de pregătire, dar considerăm că trebuia să respectăm competiţia şi să păstrăm jucatorii", a fost mesajul complet al lui Stelescu. 
 

Duşan Uhrin e cu gândul la sezonul viitor: "Sper să ajut mai mult. Echipa nu e pregătită fizic!"

Cehul speră să poată ajuta mai mult pe Gaz Metan din sezonul viitor, după ce elevii săi vor avea parte de un cantonament bun. Uhrin Jr. a dat vina şi pe accidentări pentru seria de rezultate slabe din ultima vreme ale Gazului.

 

„Nu suntem 100% din punct de vedere fizic. Avem multe accidentări, pentru că trei luni echipa noastră nu a făcut nimic. Am venit aici pentru un an şi sper să ajut mai mult în sezonul următor”, a spus şi Uhrin, tehnicianul medieşenilor, după meci.

Afla mai multe despre: stelescudusan uhriniordanescu 

viewscnt
Articole similare