You are here:

Selecţionerul României a fost dezamăgit de atitudinea FRF faţă de el! ”Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că şi durata contractului era alta!”

Selecţionerul României a fost dezamăgit de atitudinea FRF faţă de el! ”Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că şi durata contractului era alta!”

Echipa națională

Comentarii

România a căzut pe locul 3 în Grupa J din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, iar tricolorii au nevoie de un pas greşit al Macedoniei de Nord în ultima rundă pentru a prinde locul de baraj.

La finalul partidei, Mirel Rădoi s-a arătat dezamăgit de atitudinea FRF faţă de el. El a precizat că dacă forul condus de Răzvan Burleanu îşi dorea un proiect pe termen lung, durata contractului ar fi fost alta. 

”Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că şi durata contractului era alta!”

”Am spus că entuziasmul nu a venit şi din partea lor. Vă dau un exemplu. Dacă noi am reuşit să câştigăm în Islanda, aş fi vrut să văd oameni din cadrul federaţiei care sunt entuziasmaţi de joc, să gândească în felul acesta sau prin alte mijloace pe care le au. Pare că doar eu gândesc în felul ăsta şi nu e corect, pentru că sunt şi alţi antrenori care gândesc ca mine, profil ofensiv sau să dezvolte un joc spectaculos, să vadă progresul jucătorilor.

Din punctul ăsta de vedere, nu cred neapărat că eu aş putea fi singurul ales. Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că şi durata contractului era alta. Dacă exista de la început un contract pe o altă perioadă, atunci puteam discuta despre un proiect pe termen lung.

Probabil, în momentul de faţă, s-a aşteptat să se vadă unde poate ajunge echipa naţională, ce poate face acest staff cu echipa naţională, după aceea, în funcţie de rezultate, să vedem ce se poate întâmpla", a explicat selecţionerul, care a reafirmat că decizia privind viitorul său la echipa naţională va fi luată după ultima etapă a preliminariilor.

România - Islanda 0-0, în preliminariile CM 2022

Reprezentativa României a remizat, joi seară, pe stadionul Steaua, scor 0-0, cu selecţionata Islandei, într-un meci din penultima etapă a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială. Înaintea ultimei etape, tricolorii sunt pe locul trei în grupă, la un punct diferenţă de locul doi, Macedonia de Nord. Ocupanta poziţiei a doua la finalul fazei grupelor va juca la baraj pentru CM.

Ianis Hagi a avut o bară în minutul 85.

Meciul s-a disputat fără spectatori.

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Toşca (11. Bancu ’67) – 23. Stanciu (21. Moruţan ’67), 18. R. Marin, 8. Cicâldău (9. Puşcaş ’86) – 14. Hagi, 7. Alibec (22. Ivan ’67), 19. Tănase (10. Maxim ’77). Selecţioner: Mirel Rădoi

Islanda: 13. E. Olafsson – 3. Samsted, 6. I. Bjarnason, 4. Gretarsson, 23. A. Skulason (5. Thorarinsson ’15) – 7. Bergmann Johannesson (9. Thrandarson ’90), 8. B. Bjarnason-cpt., 16. Thordarson (20. Helgason ’74) – 10. A. Gudmundsson (18. Ellertsson ’90), 19. S. Gudjohnsen (22. A. Gudjohnsen ’74), 11. Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev, ajutat de Igor Demeşko şi Maksim Gavrilin, iar al patrulea oficial a fost Kirill Levnikov. În camera VAR s-au aflat Vitali Meşkov, arbitru VAR, şi Serghei Ivanov, asistent VAR.

În aceeaşi grupă, Macedonia de Nord a învins în deplasare Armenia, scor 5-0 (goluri Trajkovski ’22, Bardi ’36, ’67 - penalti, ’90 - penalti, Ristovski ’79), şi Germania s-a impus cu 9-0 în meciul cu Liechtenstein (goluri Gundogan ’11 - penalti, Kaufmann ’20 - autogol, Sane ’22, ’49, Reus ’23, Muller ’76, ’86, Baku ’80, Goppel ’89 – autogol). În minutul 9, de la Liechtenstein a fost eliminat Hofer.

Clasamentul grupei, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord - 15 puncte, România - 14 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată pe 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, pe 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe, baza punctajului, joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor, joacă meciul în deplasare.

În cazul calificării, cel mai probabil România nu va fi cap de serie, aşadar, va disputa primul baraj în deplasare. Apoi, dacă vor învinge în primul baraj, tricolorii vor întâlni în barajul final câştigătoarea dintr-o partidă care pune faţă în faţă un cap de serie şi o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj. Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorţi, într-o singură manşă, pe 28 sau 29 martie 2022.

Afla mai multe despre: rădoi-echipa naţională-frf 

viewscnt
Articole similare