Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Senzaţional! Gino Iorgulescu, ales pentru a treia dată la şefia LPF, deşi regulamentul permite doar două mandate. Care este explicaţia

Senzaţional! Gino Iorgulescu, ales pentru a treia dată la şefia LPF, deşi regulamentul permite doar două mandate. Care este explicaţia

LPF

Comentarii

Gino Iorgulescu a fost reales în funcţia de preşedinte al LPF, pentru un al treilea mandat.

Gino Iorgulescu a fost reales, marţi, în funcţia de preşedinte al LPF. El este preşedintele ligii din 14 noiembrie 2013 şi a fost prima dată reales în această funcţie în 23 octombrie 2017, pentru un mandat mai mare, de cinci ani, în loc de patru ani.

Acum, Gino Iorgulescu ar începe un al treilea mandat, însă secretarul general al LPF, Justin Ştefan, spune că, de fapt, este primul.

Întrebat dacă statutul ligii, care prevede doar două mandate pentru preşedinte, a fost modificat ca să poată să candideze, Iorgulescu a răspuns: "O să-i dau cuvântul domnului Justin, pentru că ideea asta e mai... e jurist şi ştie să vă explice mai bine".

"Referitor la acea prevedere din statut, ea a intrat în vigoare ulterior primului mandat, aşa încât, potrivit unui principiu de drept, care spune că legea nu retroactivează, numărul de mandate se numără de la acel moment, aşa încât au fost condiţiile statutare legate de acea prevedere", a spus Ştefan.

Întrebat dacă acesta este al doilea şi ultimul mandal, Ştefan a răspuns: "Aceasta este o întrebare pentru dânsul, presupun".

"Nu, pentru...", a indicat Iorgulescu.

"Am înţeles! Potrivit statutului, având în vedere momentul intrării în vigoare al acestuia, este vorba de primul mandat", a continuat secretarul general al LPF.

Gino Iorgulescu, ales pentru a treia dată la şefia LPF

LPF şi-a ales, marţi, conducerea în cadrul Adunării Generale. Toată conducerea anterioară a LPF a fost confirmată cu unanimitate de voturi.

Astfel, LPF va fi condusă de Gino Iorgulescu, preşedinte, Robert Pongratz, vicepreşedinte, Justin Ştefan, secretar general, şi Ionuţ Calancea, director economic.

"Am avut propuneri de la 15 cluburi, iar alegerea mea, ca şi a celorlalţi, a fost în unanimitate, 16 cluburi", a precizat Iorgulescu.

Obiectivul noii conduceri este încheierea unui nou contract pentru cedarea drepturilor de televizare.

"Pentru noul mandat, ne-am propus multe lucruri. O să vă spun câteva mai importante, aşa, şi mai scurt.

În primul rând, încheierea unui nou contract pe o perioadă de cinci ani, din 2024 până în 2029, şi încercăm să creştem valoarea acestui contract, bineînţeles dacă nu se întâmplă alte lucruri în societate.

Cum aţi văzut, în Ucraina e război, ceea ce nu ne dorim, sau să fie alte cauze care să împiedice acest lucru.

Apoi, ne-am propus să atragem către Liga I tineretul care îşi doreşte acest lucru, să-i aducem mai aproape şi să creştem numărul spectatorilor la meciuri, în special cei tineri.

Vrem să activăm o platformă a unei noi competiţii, crearea unei platforme digitale de educaţie şi prioritizare a zonei de marketing şi vânzări.

Avem, pe perioade, mai multe lucruri pe care ni le-am propus, o să fie puse la termene pe site-ul nostru şi să ne ţinem de timpul pe care ni-l acordăm ca să realizăm ce ne-am propus", a declarat Iorgulescu.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în mandatul pe care l-a încheiat, Iorgulescu a răspuns: "Pot să-mi reproşez că până la această oră nu am ajuns la o înţelegere cu cei care deţin drepturile TV pentru mărirea contractului care este în vigoare.

În noul format, sunt 49 de meciuri în plus şi contractul a rămas acelaşi. Deci, televiziunile fac bani din 49 de meciuri în plus şi încecăm să mai adăugăm ceva şi la contractul iniţial, care este în vigoare.

(n.r. - dacă merită) Dacă mă întrebaţi pe mine acest lucru, eu de mulţi ani zic că în Liga I ar trebui să fie un număr mai mic de echipe, dar fiind pandemia, s-a ajuns la acest format, care dă meciuri mai multe, dar banii sunt aceiaşi.

Ei iau bani din publicitate şi din rating şi ar trebui să se mai îndrepte şi către noi. Plus sponsorul mare al Ligii I, ar trebui şi de acolo să mai pună ceva bani.

O pârghie ar fi să încercăm să vedem dacă mai sunt şi alte societăţi pe piaţă care să fie interesate de preluarea acestor meciuri televizate”.

Întrebat dacă se schimbă denumirea Ligii 1 Casa Pariurilor, Iorgulescu a declarat că este posibil.

"Până la această oră nu avem propunere, e un zvon, depinde de cei care deţin drepturile TV, ce sponsor o să avem anul viitor şi, dacă aceasta este o condiţie, o să facem tot posibilul să le luăm banii şi să găsim o formulă", a afirmat el.

Afla mai multe despre: gino iorgulescu 

viewscnt
Articole similare