Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Serena Williams şi-a anunţat retragerea din tenis. Finalul unei ere: ”Cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluţie”

Serena Williams şi-a anunţat retragerea din tenis. Finalul unei ere: ”Cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluţie”

Tenis

Comentarii

Serena Williams şi-a anunţat retragerea din tenis, după o carieră de 27 de ani.

Serena Williams a anunţat că se retrage din tenis

Sportiva Serena Williams a anunţat că a pus căpăt carierei în tenisul profesionist feminin.

Americanca de 40 de ani a postat în social media imagini cu apariţia sa din revista Vogue, numărul pe septembrie, în care a scris un editorial despre relaţia sa cu tenisul şi despărţirea.

“Vine un moment în viaţă când trebuie să decidem să optăm pentru o direcţie diferită. Acel moment este mereu dificil atunci când iubeşti ceva atât de mult.

Dumnezeule, îmi place mult tenisul. Însă acum, numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale şi descoperirea unei noi Serena”, a notat Williams pe Instagram.

Serena Williams a explicat care au fost motivele care au făcut-o să recurgă la această decizie.şi a precizat că ultimul turneu la care va participa va fi Grand Slam-ul de la US Open (29 august – 11 septembrie).

”Din păcate, nu eram pregătit să câştig Wimbledon anul acesta. Şi nu ştiu dacă voi fi pregătită să câştig la New York. Dar am de gând să încerc. Şi turneele preliminare vor fi distractive.

Credeţi-mă, nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis şi familie. Nu cred că este corect. Dacă aş fi fost bărbat, nu aş scrie asta pentru că aş fi jucat şi câştigat meciuri în timp ce soţia mea făcea munca fizică de a ne extinde familia.

Poate că aş fi fost mai mult un fel de ‘Tom Brady’ dacă aş fi avut ocazia. Nu mă înţelegeţi greşit: îmi place să fiu femeie şi mi-a plăcut fiecare secundă cât am fost însărcinată cu Olympia.

Eram una dintre acele femei enervante care adora să fie însărcinate şi lucrau până în ziua în care a trebuit să mă prezint la spital, deşi lucrurile s-au complicat foarte mult pe de altă parte. Şi aproape că am făcut imposibilul: mulţi oameni nu îşi dau seama că eram însărcinată în două luni când am câştigat Australian Open în 2017. Dar împlinesc 41 de ani luna aceasta şi trebuie să dau ceva.

Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ‘retragere’. Nu mi se pare un cuvânt modern. M-am gândit la asta ca la o tranziţie, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific şi important pentru o comunitate de oameni.

Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluţie. Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. Acum câţiva ani am înfiinţat în linişte Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie.

Dar am fost reticentă să recunosc pentru mine sau pentru oricine altcineva că trebuie să renunţ la tenis. Nici măcar nu pot avea această conversaţie cu mama şi tata. Parcă nu este real până nu o spui cu voce tare. Apare, mi se face un nod inconfortabil în gât şi încep să plâng.

Singura persoană cu care am fost cu adevărat acolo este terapeutul meu! Un lucru pe care nu îl voi face este să învelesc asta. Ştiu că mulţi oameni sunt încântaţi şi aşteaptă cu nerăbdare să se pensioneze şi chiar mi-aş dori să mă simt aşa.

Ashleigh Barty a fost numărul unu în lume când a părăsit sportul în martie şi cred că s-a simţit cu adevărat pregătită să meargă mai departe. Caroline Wozniacki, care este una dintre cele mai bune prietene ale mele, a simţit un sentiment de uşurare când s-a retras în 2020”, este o parte din anunţul făcut de Serena Williams.


 

Afla mai multe despre: serena williamstenis 

viewscnt
Articole similare