Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Şi-a asumat din octombrie 2022". Informaţia secretă pe care Simona Halep a spus-o abia acum! Cine şi-a asumat vina în cazul său: "Toţi au semnat"

"Şi-a asumat din octombrie 2022". Informaţia secretă pe care Simona Halep a spus-o abia acum! Cine şi-a asumat vina în cazul său: "Toţi au semnat"

Simona Halep

Comentarii

Fostul lider WTA, Simona Halep, a luptat pentru a reveni pe teren, iar la câteva zile distanţă de la decizia TAS a vorbit despre cea mai dificilă perioadă a carierei. Ea a discutat inclusiv despre suplimentele contaminate cu substanţa interzisă şi care n-au fost verificate de echipa lui Patrick Mouratoglou, dar şi despre documentele care au fost ţinute secrete pe perioada cazului său.

Simona Halep, despre cazul de dopaj

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, marţi, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu opt luni. Însă abia acum fostul lider WTA poate reveni în competiţii.

"Când a venit decizia de 4 ani a fost linişte totală, nu am avut ce să spunem şi eu am fost profund afectată în interior. Parca a venit un tunel în care nu am mai văzut nicio lumină.

Am avut un moment când m-am gândit că se poate termina totul şi perioada de patru ani a însemnat enorm pentru mine, dar cel mai dureroasă parte a fost că ştiind adevărul aveam senzaţia că nu o să pot să dovedesc că este un sistem care parcă nu vrea să ajungă la dreptate la adevăr. Dar nu mi-am pierdut speranţa. Mai ales că am primit toate mesajele de pe social media. Nu sunt prea activă dar am citit toate mesajele şi atunci am avut aşa un boost de energie şi am spus că o să dovedesc. Iar părinţii mei mi-au spus mereu că binele învinge întotdeauna aşa că am crezut în el", a spus Simona Halep, pentru Antena3.ro

Simona Halep: "Avocaţii mi-au spus că sunt foarte multe cazuri de contaminare la suplimente"

Cât despre cum a fost construită apărarea sa, Simona Halep a dezvăluit că s-a bazat pe o echipă întreagă. 

"Mi-am făcut echipa de avocaţi şi primul lucru a fost să facem orice să vedem dacă s-a întâmplat ceva. Pentru că primul gând asta este când ştii că nu ai făcut nimic că cineva ţi-a făcut rău. Nu credeam în răutate. Mi-a fost greu să accept că cineva îmi poate face rău fără niciun motiv. Şi atunci am cerut echipei mele de avocaţi să facem orice să vedem de unde vine această problemă. Asta a fost primul gând că cineva a încercat să mă contamineze. 

Am avut noroc pentru că avocaţii mei mi-au spus că sunt foarte multe cazuri de contaminare la suplimente. Şi atunci am luat tot ce am băut şi am trimis la testare să vad dacă s-a întâmplat printr-un supliment. Şi aşa a fost. 

Eu am hotărât să cred total în oamenii cu care lucrez. Aşa am făcut întotdeauna. Atunci când angajezi oameni sa lucreze cu tine şi pentru tine nu poţi să te duci cu îndoieli pentru că nu poţi să perforezi la cel mai înalt nivel. Aşa s-a întâmplat şi de datat asta. Am discutat să schimbăm suplimentele că aveau mult zahăr", a adăugat jucătoarea de tenis din Constanţa. 

"Am fost de acord toţi împreună, iar când mi-au recomandat acel suplimente eu am întrebat de foarte multe ori dacă sunt testate si sunt sigure. Eu am fost toată viaţa stresată de astfel de lucruri. Şi o apă dacă e desfăcuta nu o beau pentru că ştiu care este riscul şi se poate întâmpla orice. Dar niciodată nu m-am gândit că pot să trec printr-o asemenea nedreptate.

Când am hotărât să luăm suplimentele acestea am întrebat din nou dacă sunt sigure şi testate şi mi-au spus că da. Mai mult de atât poate că ar fi trebuit să fac dar niciun sportiv nu merge personal să testeze băuturile că este foarte dificil", a adăugat Simona Halep pentru sursa citată. 

Simona Halep indică echipa lui Patrick Mouratoglou şi ghinionul pentru cazul său

De asemenea, Simona Halep a spus că neglijenţa şi ghinionul au făcut ca ea să lipsească o perioadă lungă de pe teren. De asemenea, ea a recunoscut că echipa fostului său antrenor, Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-a recomandat suplimentele contaminate cu substanţa interzisă. 

"(n.r. -  Patrick Mouratoglou) Şi-a asumat din octombrie 2022, toţi cei de la academie au semnat nişte formulare, că ei au recomandat aceste suplimente. Nu au fost date public, dar tribunalul de la Londra a ştiut, chiar dinainte de interogatoriul meu. A fost o neglijenţă şi ghinonul meu ca să spun drept. Neglijenta din partea echipei că nu au verificat aşa cum ar fi trebuit să verifice, dar este şi o întâmplare, un ghinion că nu avea ce să caute acea substanţă în acest supliment. Nu sunt expert, însă atunci când se face acest supliment este posibil să fi rămas ceva dinainte pe blender şi atunci apare contaminarea. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu intenţie rea. 

A fost o simplă greşeală şi atât. Foarte mulţi sportivi au fost depistaţi pozitivi şi şi-au demonstrat nevinovăţia că au mâncat carne. De oriunde poţi să iei" a mai spus jucătoarea. 

Simona Halep va juca la Miami Open

Simona Halep a anunţat, joi seară, că va participa la turneul Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni.

“Sunt încântată să vă anunţ pe toţi că voi reveni în circuitul WTA peste două săptămâni, la Miami Open! Mulţumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate şi abia aştept să mă întorc pe teren şi să concurez. Ne vedem cu toţii în curând!”, a notat Halep pe Instagram.

Simona Halep a primit un wild card la turneul WTA de la Miami, care începe la 17 martie.

Afla mai multe despre: simona halepsimona halep tassimona halep dopajpatrick mouratoglou 

viewscnt
Articole similare