Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. ”Simo”, campioană la Toronto după o finală istorică

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. ”Simo”, campioană la Toronto după o finală istorică

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep (30 de ani, locul 15 WTA) s-a impus în faţa braziliencei Beatriz Haddad Maia (26 de ani, locul 24 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-3, în finala turneului de la Toronto.

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. ”Simo”, campioană la Toronto după o finală istorică

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie 15, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto, cu premii totale de 2,5 milioane de dolari. Pentru Halep este al 24-lea trofeu la simplu în circuit. Românca va urca pe locul 6 WTA.

În finala de la Toronto, Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia (Brazilia, numărul 24 mondial), scor 6-3, 2-6, 6-3.

În primul set, Halep s-a impus cu 6-3 revenind după ce a fost condusă cu 3-0. Românca a făcut de trei ori break, iar adversara sa o dată.

În al doilea set, Haddad Maia a fost constantă 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 5-2, 6-2 a fost evoluţia scorului, brazilianca reuşind două breaku-ri.

Setul decisiv a fost câştigat de Halep cu 6-3, după ce adversara sa a pierdut de două ori pe propriul serviciu şi românca o dată.

Meciul s-a încheiat în două ore şi 18 minute. Este primul succes al Simonei Halep la Toronto.

Ca urmare a succesului din Canada, Halep va urca pe locul 6 WTA. Românca a obţinut un premiu de 439.700 de dolari şi 900 de puncte.


Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3


Update 6-3, 2-6, 6-3. SIMONA HALEP, CAMPIOANĂ LA TORONTO. Românca face game-ul, reuşeşte punctul meciului şi se impune în faţa braziliencei Beatriz Haddad Maia.

Update 6-3, 2-6, 5-3. Haddad Maia îşi face game-ul, dar Halep va servi pentru set şi meci.

Update 6-3, 2-6, 5-2. Halep reuşeşte de asemenea primul ei game ”alb” din această finală. Trofeul e aproape.

Update 6-3, 2-6, 4-2. Haddad Maia face primul game ”alb” al partidei. Brazilianca nu-i face misiunea mai uşoară româncei.

Update 6-3, 2-6, 4-1. Halep reuşeşte un serviciu exact şi are avantaj de trei game-uri pe tabelă.

Update 6-3, 2-6, 3-1. Halep, un nou rebreak în ”decisiv”. Românca nu cedează şi luptă pentru fiecare punct şi game.

Update 6-3, 2-6, 2-1. Haddad Maia face rebreak-ul, după ce Halep salvase trei mingi de break, dar lovitură decisivă trimisă de sportiva din Brazilia a fost pentru câţiva milimetri în teren. Tensiune maximă la Toronto.

Update 6-3, 2-6, 2-0. Halep îşi dublează avantajul de pe tabelă. Face break-ul şi îşi recapătă moralul. 

Update 6-3, 2-6, 1-0. Halep începe cu bine setul al treilea. Salvează o mingea de break şi câştigă game-ul inaugural din ”decisiv”.


Update 6-3, 2-6. SET HADDAD MAIA. Brazilianca se impune fără mari emoţii în actul secund. Va fi set decisiv în finala WTA de la Toronto.

Update 6-3, 2-5. Halep păstrează încă suspansul în actul al doilea. Brazilianca însă va servi pentru set.

Update 6-3, 1-5. Haddad Maia câştigă game-ul simplu, la 15.

Update 6-3, 1-4. Primul game făcut de Halep, Pas cu pas, românca speră sâ întoarcă şi setul al doilea, parcă pentru a demonstra puterea mentală la cote maxime pe care o posedă în acest moment.

Update 6-3, 0-4. Halep trimite rever-ul în afară, astfel că Haddad Maia îşi câştigă game-ul. Avans de patru game-uri pentru jucătoarea din America de Sud în actul secund.

Update 6-3, 0-3. Ca un făcut, din nou Haddad Maia are din nou avantaj de 3-0. Astfel, se aşteaptă o nouă revenire fabuloasă a Simonei şi în actul secund.

Update 6-3, 0-2. Se repetă scenariul din primul set. Haddad Maia îşi face bine serviciul şi câştigă cu 2-0 în setul secund.

Update 6-3, 0-1. La fel ca în primul set, Haddad Maia reuşeşte break-ul.


Update 6-3. SET HALEP. Românca face break-ul şi se impune în primul set, după ce câştigă fantastic şase game-uri consecutive.

Update 5-3. Halep găseşte punctele slabe ale adversarei şi îi dă replica aproape la fiecare lovitură. Publicul român din Canada aclamă fiecare punct obţinut de constănţeancă.

Update 4-3. Halep revine incredibil şi preia conducerea, după patru game-uri consecutive. Este pentru prima dată în faţa adversarei sale pe tabelă, în finala de la Toronto.

Update 3-3. Halep egalează situaţia pe tabelă în primul set. Îşi face foarte bine game-ul, iar cu ajutorul asului de la final capătă mai multă încredere în propriile forţe.

Update 2-3. Halep îşi recuperează break-ul, cu foarte mari emoţii. Brazilianca a revenit de la 15-40, salvând două mingi de break, dar insuficient.

Update 1-3. Halep revine repede în joc. Îşi face bine propriul serviciu şi punctează pe tabelă.

Update 0-3. Haddad Maia reuşeşte un nou game, unul foarte disputat, cel mai lung de până acum, unul în care Halep a avut două şanse de a face break-ul, dar fără succes.

Update 0-2. Halep pierde primul game pe propriul serviciu, după trei duble greşeli. Brazilianca reuşeşte primul break.

Update 0-1. Haddad Maia îşi face bine serviciul şi câştigă primul game.

Update. Haddad Maia serveşte prima.

Update. Cele două jucătoare se pregătesc de finală.

 

 


Simona Halep şi Beatriz Haddad Maia se vor duela în finala turneului WTA 1000 de la Toronto, Canada.

Pentru româncă va fi prima finală de când este antrenată de Patrick Mouratoglou, dar a doua din acest an, după cea de la Indian Summer Set, acolo unde s-a şi impus, la începutul anului.

De asemenea, va fi cea de-a patra întâlnire directe dintre cele două jucătoare. Halep conduce cu 2-1.

În semifinale, Simona Halep a trecut de americanca Jessica Pegula, scor 2-6, 6-3, 6-4, în timp ce sportiva din Brazilia s-a impus în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6 (7).

Pentru accederea în finală, românca şi-a asigurat un premiu de 259.100 dolari şi 585 de puncte, iar în cazul în care ar câştiga turneul ar fi recompensată cu 439.700 de dolari şi 900 de puncte.

Astfel, în cazul unui triumf la Toronto, Simona Halep ar putea urca până pe locul 6 în clasamentul WTA. În momentul actual, aceasta ocupă locul 15 WTA, dar cu siguranţă va reveni în Top 10 indiferent de rezultatul finalei.

Declaraţii Simona Halep şi Beatriz Haddad Maia înaintea finalei

”E prima noastră finală (n.r. alături de Patrick Mouratoglou), sperăm că vom avea cât mai multe. Îi mulţumsc că mă ajută să câştig fiecare meci. Sunt onorată.

Va fi un meci greu, amândouă au un stil asemănător, sunt foarte înalte, puternice, dar ştiu cam cum o să vină mingea. O să mă pregătesc şi o să mă focusez pentru ceea ce am eu de făcut şi o să lupt pentru meci”, a declarat Simona Halep.

”Este o jucătoare competitivă, poate cea mai competitivă din circuit. Am jucat la Birmingham şi am câştigat, dar ea m-a bătut la Australian Open. Este o campioană şi o jucătoare care munceşte mult.

Va fi o bătălie teribilă. Dar eu voi încerca să mă bucur de acest moment. Cu siguranţă, voi lăsa totul din mine pe teren. Voi încerca să fiu agresivă, înţeleg exact tot ce am de făcut”, a precizat şi Beatriz Haddad Maia, conform Ubi Tennis.

Afla mai multe despre: simona haleptenisfinala 

viewscnt
Articole similare