Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Singur împotriva tuturor! Vlad Simionescu va concura pe banii lui la Campionatul Mondial de judo

Singur împotriva tuturor! Vlad Simionescu va concura pe banii lui la Campionatul Mondial de judo

Sporturi

Comentarii

Cel mai mare spectacol mondial în materie de judo a debutat în Qatar, la Doha. Este vorba despre Campionatul Mondial, competiţie organizată de Federaţia Internaţională de Judo, al cărei preşedinte este românul Marius Vizer.

Mondialul din acest an este penultimul înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris de anul viitor.

La acest regal al sportului participă şi judocani din Romania, unul dintre ei fiind "greul" Vlăduţ Simionescu.

Chiar dacă încă din primul tur el are o misiune aproape imposibilă, aceea de a-l învinge pe Teddy Riner, cel mai valoros judocan al lumii, de două ori campion olimpic şi de zece ori campion mondial, Vlad Simionescu  nu se teme de adversarul său.

"Vin la acest Mondial fără a pune o presiune pe mine. Pur şi simplu, vreau să mă bucur de judo. Vreau să mă bucur de acest Mondial", a precizat  Vlăduţ Simionescu pentru Orange Sport.

Stagiu de pregătire în Japonia

Timp de 6 săptămâni, Vlăduţ Simionescu s-a pregătit pentru acest Mondial chiar în ţara de origine a judo-ului, Japonia.

"Am avut un stagiu de pregătire excelent. Am învăţat foarte multe aici. Oamenii mi-au acordat toată atenţia lor. Am mai făcut stagii de pregătire în Japonia şi de fiecare dată a fost excelent", a mai precizat Simionescu.

Totuşi, la acest Mondial, Simionescu va face deplasarea pe banii lui, aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace, atunci când participă la marile competiţii.

"La acest Mondial, clubul meu, CS Politehnica Iaşi, mi-a plătit cazarea, iar de restul banilor a trebuit să mă preocup eu să fac rost. Tot ceea ce-mi doresc este să mă calific din nou la Jocurile Olimpice, iar aceşti doi ani cât mai fac judo să mă bucur cu adevărat de acest sport, care este unul special", a adăugat Simionescu.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: judo 

viewscnt
Articole similare