Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şoc în Liga 1! Profită Dinamo? Contracandidata la retrogradare va fi depunctată în câteva zile. Clubul poate fi evacuat din campionat

Şoc în Liga 1! Profită Dinamo? Contracandidata la retrogradare va fi depunctată în câteva zile. Clubul poate fi evacuat din campionat

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Se înmulţesc problemele la una dintre cele mai încercate echipe din Liga 1, din punct de vedere financiar. Candidată la retrogradare, Gaz Metan a mai primit o veste rea, după ce a pierdut procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva fotbalistului polonez Lukasz Gikiewicz.

Situaţia la Gaz Metan, din ce în ce mai grea: interdicţie la transferuri, depunctare, retrogradare din Liga 1

După Lukasz Gikiewicz, Gaz Metan a primit o lovitură şi din partea lui Ioan Mărginean, fostul administrator special al clubului. Conducătorul are de recuperat 50.000 de euro din partea clubului în termen de cinci zile, altfel vor începe depunctările pentru echipa din Liga 1, anunţă gazisti.ro

De cealaltă parte e Lukasz Gikiewicz, care nu-şi va aminti cu plăcere de aventura sa din România. Atacantul polonez de 34 de ani joacă în India, la Chennaiyin FC, dar are de încasat câteva sute de mii de ore de la cluburi din Liga 1, unde a avut probleme pentru care s-a răzbunat. 

Telekomsport.ro a anunţat că Gaz Metan a pierdut procesul la TAS cu Lukasz Gikiewicz, atacant care a fost legitimat, în 2019, la echipa din Mediaş. La scurt timp, el a fost informat de şefi că prezenţa sa în lot nu mai e necesară şi că au făcut un transfer greşit. 

Atacantul a plecat la FCSB, dar n-a uitat că Gaz Metan i-a reziliat unilateral contractul şi s-a adresat la TAS, unde a avut câştig de cauză. Medieşenii, aflaţi deja într-o situaţie critică, trebuie să plătească 150.000 de euro (valoarea contractului), plus o dobândă de 5% pentru perioada 23 iulie 2019 şi până în prezent.

Datoriile clubului faţă de jucător cresc de la zi la zi, iar polonezul trebuie plătit în termen de 30 de zile de la pronunţarea deciziei. În caz contrar, Gaz Metan riscă să primească interdicţie la transferuri, depunctări şi chiar să fie retrogradată.

În aceste zile, spre Gaz Metan ar urma să intre o tranşă din drepturile TV, dar clubul se confruntă, în continuare, cu restanţe salariale care se întind pe cinci luni. 

Dinamo poate profita de situaţia lui Gaz Metan

De situaţia dramatică a lui Gaz Metan ar putea profita Dinamo, care a fost anunţată de Răzvan Burleanu că Liga 1 nu va suferi modificări în viitorul apropiat şi că nu se va mai putea salva pe baza suplimentării locurilor din campionat. 

Aflaţi pe penultimul loc în Liga 1, "câinii" sunt conştienţi că Academica Clinceni, un alt club aflat într-o situaţie grea, nu are forţa să avanseze în clasament cu actualul lot. Ilfovenii sunt pe ultimul loc. 

Dacă cel mai negru scenariu ar deveni realitate la Gaz Metan, atunci locurile direct retrogradabile din Liga 1 ar fi acontate. 

Dinamo Bucureşti e pe locul 15 în Liga 1, cu 12 puncte, în timp ce Gaz Metan e pe 13, cu 23 de puncte, înainte de ultimele etape din sezonul regular. 

Şi FCSB a avut probleme cu Lukasz Gikiewicz, care are de primit o sumă importantă din partea lui Gigi Becali, în urma procesului câştigat de fotbalist la TAS. 

Afla mai multe despre: lukasz gikiewiczgaz metangaz metan depunctaregaz metan falimentdinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare